Home DRUŠTVO "Čista diverzija protiv opozicije"

"Čista diverzija protiv opozicije"

SHARE

Izbori za vlast u Beogradu biće održani 3. decembra, tvrdi Kurir

Hladno vreme uticalo bi i na masovnost eventualnih protestnih okupljanja

Izbori za vlast u Beogradu biće održani 3. decembra, objavio je danas Kurir na svom portalu, pozivajući se na izvore iz vrha Srpske napredne stranke.

Ukoliko je vest tačna, budući da pojedini izvori tvrde da bi u tom slučaju gradska skupština već koliko u narednih par dana morala da bude raspuštena, reč je “čistoj diverziji protiv opozicije”.

Prvo, to je ponavljanje “blic krig” zvanične kampanje sa predsedničkih izbora održanih 2. aprila ove godine, s tim što se tada tesan tajming odnosio na to hoće li se lider SNS Aleksandar Vučić lično kandidovati i uskratiti trku za drugi mandat Tomislavu Nikoliću.

Drugo, to je tempiranje za završetak radova na više lokacija u Beogradu, usled zimskih uslova kada oni više neće biti mogući. Otvaranje Slavije i ostalih delova grada biće važan okvir kampanje SNS.


Treće, verovatno je da u tom slučaju, kako je Danas već pisao, SNS neće ići sa jednom ličnošću kao kandidatom za gradonačelnika – nosilac kampanje biće Aleksandar Vučić, a biće predstavljen tim za Beograd. Prema dosadašnjim medijskim saznanjima, šef izbornog štaba naprednjaka trebalo bi da bude ministar policije Nebojša Stefanović.

loading...

Četvrto, nekonsolidovanu opozicionu scenu još od predsedničkih izbora, dodatno će opteretiti unutrašnji dijalog o Kosovu, koji je najavljen za septembar, a potom i za oktobar, nije isključeno i dalje odlaganje. Deo antivučićevske opozicije naći će se na “propagandnoj liniji vatre” iz SNS vezano za prizivanje obojenih revolucija, destabilizacije i “makedonskog scenarija”. Ova tema treba da pokrije sve eventualne napade opozicije na SNS vezano za koruptivne radnje vlasti povodom gradnje Beograda na vodi i rušenja u Savamali.

Peto, ne i najmanje bitno, hladni zimski meseci, uticaće na masovnost uličnih protesta ukoliko ih bude, naročito ako se deo opozicije odluči da na taj način pokuša da izbori bolje izborne uslove, pre svega ravnopravniji medijski tretman.

IZVOR DANAS
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here