Home DRUŠTVO I posle saopštenja MUP-a ostaje pitanje: Vihor je akcija, samo vežba ili...

I posle saopštenja MUP-a ostaje pitanje: Vihor je akcija, samo vežba ili poruka

SHARE

MUP Srbije oglasio se posle 13 sati od trenutka blokade Beograda, a kako se ispostavilo i Prijepolja. Iz saopštenja međutim nije jasno da li su Beograd, a po svemu sudeći i Prijepolje, paralisani zbog konkretne i ciljane akcije policije ili je u pitanju bila vežba, sprovedena bez najave.

U saopštenju MUP cilj sinoć sprovedenih aktivnosti opširan je, opisan i ne govori mnogo:

“U toku noći između 22. i 23. 9. 2017. godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Prijepolju sproveli sveobuhvatnu kontrolu saobraćaja sa ciljem pronalaska lica po poternici, narkotika, nelegalnog oružja i pronalaska predmeta koji potiču ili su u vezi sa izvršenjem krivičnog dela”.

Ovakvo objašnjenje može samo podstaći spekulacije o tome da li je vlast akcijom policije, bez najave ili objašnjenja u razumnom roku, zapravo želela da pošalje nekakvu poruku? Kome, kakvu…

Od sinoć su se, u nedostatku zvaničnih informacija, velikom brzinom smenjivala nezvanična saznanja i teorije: napad na jednog lidera opozicije, potera za crnim mercedesom, vežba operacije „Vihor“ za slučajeve poput potrage za ubicama ili osumnjičenima za ubistva.

loading...

A onda je samo javljeno da je operacija završena i opšte prihvaćeno da je reč o vežbi.

Budući da je najavljeno da će ovakve aktivnosti biti nastavljene i ubuduće na teritoriji svih policijskih uprava “u cilju maksimalne zaštite bezbednosti građana”, čini se da je zaključak da je reč o vežbi bio ispravan.

Samo se postavlja pitanje zašto onda nije najavljeno? Čak i bez otkrivanja kada u kom gradu, ako je to od nekog “taktičkog” značaja.

 

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here