Home DRUŠTVO Portreti Vulina i Vučića u kancelarijama Inspektorata za rad

Portreti Vulina i Vučića u kancelarijama Inspektorata za rad

SHARE
Izvor: Vladimir Nikitović/Radio Slobodna Evropa

Osim ljubaznih inspektora za rad, građane i privrednike koji posećuju njihovu kancelariju u centru Čačka sa zida odnedavno dočekuju i dva nasmejana Aleksandra, predsednik Srbije Alekandar Vučić i njegov imenjak, ministar odbrane Vulin.

Kako piše Radio Slobodna Evropa, njihova dva velika portreta postavljena su na inicijativu koordinatora inspekcije rada Moravičkog okruga Vladimira Radosavčevića.

U odluci da okači ove fotografije on ne vidi čin idolopoklonstva, kako su glasili prvi komentari na njegov gest. “Ja to gledam na potpuno drugi način. To je slika šefa države i slika ministra koji je vodio Ministarstvo za rad”, rekao je Radosavčević.

On je tako postao državni službenik u Srbiji koji je preduzeo korak čije je samo predlaganje pre nešto više od mesec dana podelio javnost i inspirisao mnoge ovdašnje satiričare.

Sam Aleksandar Vulin je, ubrzo nakon što je preuzeo funkciju ministra odbrane, izašao sa predlogom da u vojnim objektima postavi Vučićevu sliku.

loading...

Inspektor Radosavčević navodi da su portreti postavljeni uz saglasnost ostala tri inspektora sa kojima deli kancelariju.

Na pitanje da li će ove fotografije skinuti, pre svega Vulinovu, koji od juna meseca, kada ga je nova premijerka Ana Brnabić imenovala na novu funkciju, više ne vodi resor pod čijom je ingerencijom inspektorat rada, Radosavčević odgovara: “Nemam komentar na pitanje da li ću menjati ili neću. To je neki izbor koji sam ja u tom trenutku napravio”.

Čačanski političari iz redova opozicije ne kriju da su iznenađeni postavljanjem slika u kancelariji inspektorata.

Vladica Gavrilović iz Nove Srbije, partije koja je u januaru ove godine raskinula savez sa naprednjacima (SNS) Aleksandra Vučića, ocenjuje da se u ovom slučaju nesumnjivo radi o poltronstvu i idolopoklonstvu.

“Dok je Nova Srbija bila u republičkoj vlasti važan faktor ne sećam se da su na zidovima bile slike Vojislava Koštunice (bivši srpski premijer). Čak se ne sećam da sam i Borisa Tadića (bivši predsednik Srbije) negde viđao. Da li sada svi treba da živimo kao u Severnoj Koreji i da počnemo da se šišamo kako se šiša vrhovni vođa, da držimo njegove slike? Sve je moguće”, ističe Gavrilović.

S druge strane, Igor Trifunović, prvi čovek čačanskog SNS-a, u Rodosavčevićevoj odluci da na ovaj način ukrasi službene prostorije ne vidi problem. “Ako neko smatra da mu to ulepšava okruženje, ne vidim u tome ništa sporno”, kaže Trifunović.

Vladimir Radosavčević je član Vulinovog Pokreta socijalista (PS). Nakon rukovodećih funkcija u nekoliko čačanskih firmi, nedugo pošto je krenuo sa ozbiljnijim stranačkim angažmanom, dobio je zaposlenje u inspekciji rada, a nedavno je postao i šef te službe.

IZVOR N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here