Home DRUŠTVO Kanabis marš 30. septembra u Beogradu

Kanabis marš 30. septembra u Beogradu

SHARE

Treći Kanabis Marš održaće se 30. septembra u Beogradu, a okupljanje je zakazano za 16.20 časova na platou ispred Skupštine Srbije.

Piše: Danas Online

Skup organizuje humanitarno Udruženje “Socijalni kanabis klub Beograd” (SKK Beograd) ispred Udruženja IRKA, u saradnji sa humanitarnim Udruženjem obolelih od hepatitisa C “Hepatitis Hilfe” i Udruženjem osoba sa invaliditetom ‘“Novi Horizont”.

Ciljevi organizovanja skupa su, kako se navodi u najavi, hitna primena Kanabisa i ekstrakata za medicinsku upotrebu, po primeru država iz sveta i regiona, dekriminalizacija ličnog korišćenja, prestanak progona i hapšenja i promena zakona koji se tiču uzgoja Kanabisa i ukidanje besmislenog maksimuma % THC u cvetu.

“Time dobijaju pacijenti, medicina, kao i proizvođači Kanabisa za industrijske namene, lokalne zajednice, privreda, a Srbija postaje baza za razvoj savremenih obnovivih eko industija. Opskrbljeni smo mnoštvom naučnih dokaza da je kanabis lek i ujedno najkorisnija biljka na planeti. Nažalost, to je još uvek tabu tema u Srbiji, za razliku od nekih drugih daleko razvijenih zemalja i naprednijih društava gde se ova biljka već uveliko koristi za lečenje mnogih oboljenja za koje medicina nema leka”, navodi se u saopštenju organizatora.

Piše: Danas Online

loading...

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here