Home POLITIKA Gojković: Prosleđena prijava o nezakonitom postupanju sekretarke Skupštine

Gojković: Prosleđena prijava o nezakonitom postupanju sekretarke Skupštine

SHARE

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je dobila anonimnu prijavu sa navodima o protivzakonitom postupanju generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić. Ta prijava je prosleđena i inspekciji rada i Agenciji za borbu protiv korupcije i drugim nadležnim organima.

Maja Gojković je za Politiku rekla da je Agencija od nje tražila da dostavi neke podatke o Svetislavi Bulajić i da je on to uradila čim su podaci prikupljeni, kao i da je sada na Agenciji “da da svoj sud”.

Proteklih dna mediji su pisali da Svetislava Bulajić kupuje skupoceni nameštaj za svoj kabinet, bez javne nabavke, da je samu sebe slala na službena putovanja i potpisivala dnevnice, upisivala sebi prekovremene sate, da je smenila načelnika odeljenja za poslove poslaničkih grupa nakon što je on upozorio da su dosijei zaposlenih nezakonito kopirani i izneti iz parlamenta.

Maja Gojković je rekla da je u anonimnoj prijavi protiv Svetislave Bulajić,  koju je dobila pre mesec dana, bilo i navoda o mobingu.

Kako je dodala, njoj su se lično obratili zamenici sekretara Skupštine Branko Marinković i Srđan Smiljković, koji su se žalili da je Svetislava Bulajić pokušala da ih iseli iz kancelarije, a da oni u tom trenutku nisu bili u parlamentu.

loading...

“Ja sam to zaustavila. To nije primereno ponašanje. Posao generalnog sekretara je jasno definisan, a svako treba da radi u skladu sa propisanim pravilima”, rekla je Maja Gojković.

Svetislava Bulajić je u pisanoj izjavi za Politikunavela da ništa što se ovih dana u medijima pojavljuje iz anonimnih izvora o njenom radu nije tačno.

“Trenutno imam i previše obaveza i odgovornosti da bih na lažne, anonimne i maliciozne prijave promptno reagovala, ali sam svakako spremna i namerna da o roku adekvatno odgovorim zakonom predvidjenim postupcima”, rekla je Svetislava Bulajić.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here