Home DRUŠTVO Brnabić – o poreklu Vulinovog novca !

Brnabić – o poreklu Vulinovog novca !

SHARE

 

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da razume emotivnu reakciju Pokreta socijalista na pisanje portala KRIK o poreklu novca kojim je ministar odbrane Aleksandar Vulin kupio stan u Beogradu, prenosi N1.

Brnabić je rekla da se povodom slučaja Vulin nije oglašavala pošto je u pitanju, kako je rekla, sukob između jedne političke stranke i jednog portala.

“Ta izjava koja se pojavila, odnosno izjave, su bile izjave jedne političke stranke, ne ni ministra Vulina. Da li se ja slažem s tom retorikom? Ne to nije moj stil. Ja se ne bih tako izražavala”, navela je Brnabić govoreći o saopštenju Pokreta socijalista u kojem se navodi da je urednik KRIK-a narkoman.

Premijerka je dodala da je to bila emotivna reakcija i da je lično razume, pošto je i ona sa istim portalom imala pre nekoliko meseci istu emotivnu reakciju.

loading...

“Trudila sam se da kada sam sa njom izašla u javnost budem tolerantna i balansirana. Taj portal nije ni policija, ni tužilaštvo i taj sukob nije sukob u kojem učestvuje Vlada Srbije”, naglasila je Brnabić.

Ona je istakla da se slučajem Vulin bave državne institucije i da će se ona u ovom trenutku osloniti na njih.

Vulin se Agenciji za borbu protiv korupcije pravdao da je više od 200.000 evra gotovine za kupovinu stana na Zvezdari dobio od suprugine tetke.

Agencija nije poverovala u ovo ministrovo objašnjenje jer je utvrdila da novac nije uplaćen na račune Vulina ili njegove supruge, kao i da niko od njih nije prijavio da je u zemlju uneo ovu svotu novca. Svaki iznos veći od 10.000 evra mora da se prijavi na granici i objasni poreklo novca.

Agencija je nakon provere njegove imovine, u decembru 2015. godine, prijavila ministra Tužilaštvu za organizovani kriminal, pod sumnjom da je počinio neko krivično. Dve godine kasnije, tužilaštvo je obustavilo postupak, navodeći da nije utvrdilo da je Vulin izvršio krivično delo iz njihove nadležnosti.

Zbog insistiranja na odgovorima o poreklu novca za Vulinov stan Pokret socijalista čiji je Vulin predsednik izdao je nekoliko veoma uvredljivih saopštenja protiv urednika KRIK-a.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here