Home DRUŠTVO Roditelji đaka zemunske škole: Ne dižemo nikakvu revoluciju tražimo da se reši...

Roditelji đaka zemunske škole: Ne dižemo nikakvu revoluciju tražimo da se reši problem

SHARE

 

Roditelji čija deca već više od 20 dana ne idu u školu Svetozar Miletić u Zemunu apelovali su danas ponovo na sve nadležne institucije da se uključe u rešavanje njihovog problema. Kako su naveli na konferenciji za novinare, roditelji su nakon pregledanja dokumentacije u vezi sa smenom direktora ove škole podneli tužbu Upravnom sudu jer smatraju da je „rešenje za smenu direktora nezakonito“. Sa druge strane, ministar prosvete Mladen Šarčević ne odustaje od smene direktora škole najavljujući sutra donošenje rešenja za ovaj slučaj.

Podsetimo, učenici zemunske osnovne škole “Svetozar Miletić” već tri nedelje ne idu u školu jer se roditelji protive smeni direktora te škole.

Posle dve radne nedelje, tokom kojih praktično nije bilo komunikacije između predstavnika škole i resornog ministarstva, ministar Šarčević sreo se sa predstavnicima roditelja i rekao da će proveriti njihove navode o nepravilnostima u postupanju prosvetne ispekcije.

U šturom saopštenju roditelje je nakon nekoliko dana međutim obevestilo ministarstvo da je odluka ministra ipak ostala ista, dodajući da se slažu sa mogućih nepravilnostima u postupanju inspekcije na osnovu čijih zapisnika je direktor smenjen.

loading...

U međuvremenu roditelji su nastavili da se svakog dana u popodnevnim časovima nalaze u dvorištu škole protestujući zbog odluke da se direktor, kako oni tvrde, nezakonito smeni. Njihovim protestima sada su se pridružili I nastavnici koji su u ponedeljak održali jednodnevni štrajk.

O slučaju OŠ “Svetozar Miletić” u Zemunu govorili su danas i poslanici prilikom objedinjene rasprave o predlozima zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i o visokom obrazovanju.

Ministar prosvete danas je najavio je da će sutra biti preduzete mere za OŠ “Svetozar Miletić” u Zemunu.

On je rekao da učenici ne idu u školu 20 dana voljom svojih roditelja, a da će sutra biti poznato rešenje za situaciju u školi.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here