Home DRUŠTVO Većina roditelja za nastavak protesta u zemunskoj školi, traže sastanak sa premijerkom

Većina roditelja za nastavak protesta u zemunskoj školi, traže sastanak sa premijerkom

SHARE

 

Roditelji koji već više od 10 dana u školskom dvorištu OŠ “Svetozar Miletić” protestuju zbog smene direktora i školskog odbora ove škole, zatražili su sastanak sa premijerkom Anom Brnabić. Savet roditelja je, kako se navodi u saoštenju, dao rok za organizaciju zajedničkog sastanka do utorka do kraja radnog vremena.

“Boreći se da sačuvaju vrednosti poštenja, vrednog rada, solidarnosti, odgovornosti i upornosti, koje su krasile ovu školu roditelji već 18 dana protestuju. Rezultat roditeljskih sastanaka, održanih u petak, je podrška roditelja za 645 dece, koji su potpisali saglasnost da njihova deca do daljnjeg ne idu u školu kao i veliki broj predloga za nastavak borbe” navedeno je u saopštenju Savet roditelja.

Podsetimo, u zemunskoj školi Svetozar Miletić od 1. septembra nema nastave iako nastavnici dolaze u školu.

Đaci, umesto u školskim klupama od početka septembra sreću se samo u školskom dvorištu. Uz decu, u dvorištu stoje i njihovi roditelji, protestujući zbog odluke ministra prosvete Mladena Šarčevića da smeni direktora ove škole Miroljuba Mosurovića i školski odbor.

loading...

U petak su, na zajedničkom sastanku roditelji glasali o daljim postupacima, a nastavnici odlučili da se pridruže protestu tako što su danas održali štrajk.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here