Home Region Melanija Tramp: Skinite moje slike u Zagrebu

Melanija Tramp: Skinite moje slike u Zagrebu

SHARE

Američki institut u Zagrebu odlučio je da se reklamira koristeći fotografiju američke prve dame Melanije Tramp. Sad je i ona reagovala.

Na plakatu koji je osvanuo na zagrebačkim ulicama, prikazana je fotografija i tekst: “Zamislite koliko daleko možete dospeti uz malo engleskog”.

Američka prva dama negodovala je zbog takvog plakata, a, kako saznaje RTL, zatražila je da se uklone i to u roku od 24 sata.

“Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketing svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca”, kazala je Nataša Pirc-Musar, advokatica Melanije Tramp.


Vest o plakatu preneli su brojni svjetski mediji, a autori plakata su bez komentara.

Ipak, kampanja je ispunila cilj i privukla pažnju javnosti. “Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pažnje, ali isto treba imati u vidu da poruka vređa i omalovažava njezin imidž koji ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti.”, izjavio je PR stručnjak Božo Skoko.

loading...

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here