Home POLITIKA DS: Brnabić da se izjasni o uvredama Vulinove stranke

DS: Brnabić da se izjasni o uvredama Vulinove stranke

SHARE

 

Demokratska stranka tražila je danas od premijerke Ane Brnabić da se izjasni povodom teških uvreda stranke ministra odbrane Aleksandra Vulina na račun urednika Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK). koja je objavila tekst o ministrovoj imovini.

Zamenik predsednik Demokratske stranke (DS) Igor Salak je rekao da bi DS zahtevala ostavku Vulina, ali pošto zna kakav je čovek u pitanju, pita premijerku Brnabić da li je Vulinov stav i njen stav.

“Ukoliko nije, i smatrate to neprihvatljivim, zahtevamo ili da smenite Vulina ili da sami podnesete ostavku i time se jasno odredite. Ukoliko odbijete, jasno je da je to i vaš rečnik, vaša politika, vaš metod”, kazao je Salak.

Salak je u saopštenju naveo da “jurišnik najsramotnije organizacije u istoriji Srbije i Jugoslavije, Jugoslovenske levice, čija je tetka tada bila na Dedinju u vili Mir, ne sme da odgovori novinarima na pitanje, već ih napada kukavički preko svog ‘pokreta’ “.

loading...

On je dodao da užasne kvalifikacije prema jednom novinaru, kao i prema medijskoj organizaciji koja se usudila da postavi pitanja, predstavlja suštinu “osovine Vučić-Vulin koja je uništila svaku komunikaciju i pristojnost u ovoj zemlji”.

Na tekst “Tetka iz Kanade platila Vulinu stan” u kojem se tvrdi da ministar odbrane ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan, Vulinov Pokret socijalista odgovorio je saopštenjima u kojima urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića naziva narkomanom i optužuje ga da ne prijavljuje sve prihode.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here