Home DRUŠTVO Saša Mirković će biti prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu

Saša Mirković će biti prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu

SHARE

 

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković će danas biti prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, rečeno je Beti u Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija.

Njegovo trenutno zdravstveno stanje je dobro, a u bolnici u Beogradu će biti pod stalnim nadzorom lekara, dodali su u toj upravi, koja je u sastavu Ministarstva pravde.

Osnovni sud u Zaječaru odredio je Mirkoviću 12. septembra, na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana, zbog straha da će tokom istrage uticati na svedoke u postupku koji se vodi protiv njega.

Mirkovića i još jedna osobu su uhapšeni dan ranije zbog sumnje da su oštetili tamošnji budžet za skoro 14 miliona dinara.

loading...

Mirković je osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Takođe, sumnjiči se da je posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva “OFY Company“ DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here