Home DRUŠTVO Nikolić ne odustaje od ideje da se gradi kanal Morava-Vardar-Luka Solun

Nikolić ne odustaje od ideje da se gradi kanal Morava-Vardar-Luka Solun

SHARE

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović istakao da nije odustao od ideje izgradnje kanala Morava–Vardar do grčke luke Solun.

On je rekao da ima podršku Kine za taj projekat, ukoliko se s njim saglase Makedonija i Grčka, i dodao da će na tome raditi da zvaničnicima u Skoplju i Atini.

Nikolić je naveo da će vrlo brzo i Mihajlovićevoj, kao i Vladi Srbije, dostaviti novu studiju izvodljivosti tog projekta.

Kako je saopštilo Ministarstvo grđevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Nikolić je rekao da to ministarstvo ima najviše poslova sa Kinom i Rusijom i da mu je želja da timskim radom sa Nacionalnom savetom tih poslova bude još i više.

Mihajlović je rekla da je Srbija izabrana za centar za infrastrukturu svih projekata koji se sprovode između Kine i 16 zemlja centralne i istočne Evrope u okviru globalnog projekta “Jedan pojas, jedan put”.

loading...

Ona je, navodi se u saopštenju, dobila podršku Nikolića za predlog da do kraja godine u Beogradu bude održan Samit ministara saobraćaja i infrastrukture Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here