Home DRUŠTVO LSV: Nepravedno da crkva ne plaća porez

LSV: Nepravedno da crkva ne plaća porez

SHARE

Krajnje je nepravedno da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva i dalje javno odbija da plati taj porez, saopštila je danas Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Zato pozivamo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo finansija da prilikom najavljenog popisa nepokretnosti u četrdeset lokalnih samouprava sa ciljem da se utvrdi ko ne plaća porez, obavezno imaju u vidu i tu imovinu, piše u saopštenju.

Isto tako, više je nego nepravedno da se građanima obračunava kamata ako kasne prilikom uplate poreza za jedini stan ili kuću u kojoj žive, dok sa druge strane, crkva javno odbija da plati porez na brojne objekte, oranice i šume kojima raspolaže, navodi LSV.


Naredno pitanje za oba ministarstva jeste da li će se i crkvi obračunati i naplatiti zatezna kamata na sve što duguje do sada, budući da takav aršin važi za građane, od čijeg poreza se još i izdvajaju sredstva za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika, upitao je LSV.

Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi posebno skrećemo pažnju i na detalj da crkva nije u sistemu PDV, iako prema navodima pojedinih medija zarađuje više od sto miliona evra godišnje, ukazao je LSV.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here