Home DRUŠTVO UNS: Ispitati moguću zloupotrebu nacionalne frekvencije

UNS: Ispitati moguću zloupotrebu nacionalne frekvencije

SHARE

 

Udruženje novinara Srbije poziva Regulatorno telo za elektronske medije da ispita moguću zloupotrebu nacionalne frekvencije u slučaju hapšenja jednog od učesnika u rijaliti programu TV Pink, osumnjičenog za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović.

UNS je pozvalo i Republičkog javnog tužioca da istraži da li je bilo curenja podataka iz istrage, pošto je hapšenje navodnog ubice prethodno najavljeno u medijima.

“Udruženje novinara Srbije, najveća i najstarija novinarska organizacija u zemlji, traži od medija da prilikom izveštavanja poštuju Kodeks novinara i podseća da je Savet za štampu ranije utvrdio višestruko kršenje etičkih normi u tekstovima o ubistvu pevačice Jelene Marjanović”, navodi se u saopštenju.

UNS dodaje i da je urednica u jednom tabloidu na sednici Komisije za žalbe izjavila je da su se njene novine ponašale “društveno odgovorno” kad su objavljivale neproverene informacije kako bi “pomogle policiji”.

loading...

“UNS poziva tužioce da javnosti, ne samo u ovom slučaju, predoče sve informacije i ne dozvole manipulaciju podacima iz istrage.

UNS ujedno zahteva od svih medija i javnih funkcionera da poštuju pretpostavku nevinosti i da omoguće nesmetano sprovođenje pravde”, navodi se u saopštenju ovog Udruženja.

Hapšenje Zorana Majranovića zbog sumnje da je ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, usledilo je nakon što su nadležne institucije dozvolile da on uđe u rijaliti na privatnoj televiziji, iako je bio pod istragom.

Izvor: UNS, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here