Home POLITIKA NUNS i UNS najoštrije osudili napad na novinarke Pinka

NUNS i UNS najoštrije osudili napad na novinarke Pinka

SHARE

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje fizički napad na novinarke TV Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović, navodi se saopštenju.

One su danas napadnute tokom protesta Dveri ispred zgrade televizije TV Pink sa kojeg su ove dve novinarke izveštavale.

NUNS pozdravlja hitru akciju policije i privođjenje vinovnika ovog teškog incidenta, kao i brzu reakciju samog ministra policije Nebojše Stefanovića koji je u vanrednoj emisiji na Televiziji Pink oštro osudio nasilje nad novinarima.

”Očekujemo da će policija i ubuduće brzo reagovati u sličnim situacijama, a da će ministar Stefanović svojim autoritetom doprineti da se mnogi nerazjašnjeni napadi na novinare što pre razreše. NUNS i ovom prilikom ukazuje da se u sve složenijoj atmosferi u društvu iz dana u dan pojačavaju pritisci i napadi na novinare i medije i apeluje na građane da svoje nezadovoljstvo ili političko opredeljenje ne izražavaju nasilnim metodama. Istovremeno, od svih javnih aktera, posebno od funkcionera i pripadnika političkih stranaka očekujemo da, bez obzira na sud o kvalitetu rada medija ili pojedinih novinara, pokažu demokratičnost i visok stepen toleranacije i političke kulture”, navodi se u saopštenju Udruženja.

loading...

UNS zahteva da nadležni državni organi hitno identifikuju i procesuiraju napadače, kao i da javnosti saopšte sve okolnosti ovog incidenta.

UNS podseća da se odredbama Krivičnog zakonika napadi i pretnje novinarima tretiraju isto kao i napadi na službena lica.

Izvor: NUNS, UNS, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here