Home POLITIKA Zorana Mihajlović: Laban se izvinio, a gde su ostala izvinjenja

Zorana Mihajlović: Laban se izvinio, a gde su ostala izvinjenja

SHARE

 

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na pitanje kako komentariše pretnje koje je gradonačelnik Subotice Bodan Laban, inače član SNS-a, uputio stranačkom kolegi Vladimiru Polovinu, odgovorila je da se Laban izvinio, kao i da se stranka ogradila od njegovog gesta.

“Protivnik sam govora mržnje i nasilja. Ali isto tako je moje pitanje – a gde su ostala izvinjenja”, rekla je ministarka navodeći pretnje upućene njoj i ostalim funkcinerima SNS-a.

Mihajlović ističe i da se o smeni Labana u stranci nije govorilo i da SNS ne treba da se bavi istragama, već da postoje državni organi čiji je to posao.

Zorana Mihajlović smatra i da za kulturu dijaloga jesu odgovorni političari, i na vlasti i u opoziciji, ali i mediji. “Da li možemo da razgovaramo civilizovano i lepo. Mislim da možemo i to zavisi od nas”, poručila je potpredsednica Vlade.

loading...

Podsetimo, pre par nedelja je objavljen audio snimak na kome gradonačelnik Subotice i član SNS-a Bogdan Laban preti svom stranačkom kolegi Vladimiru Polovini da će mu, između ostalog, „iščupati grkljan“.

Incident se dogodio pretprošle subote u pivnici koja se nalazi u hotelu “Galerija” u Subotici. Navodno je povod bio lepljenje plakata po gradu “Bogdane, Bog je ljut” za šta je Laban optužio Polovinu. Iz audio snimka incidenta jasno je da Polovina ovo ni ne negira. Na snimku se jasno čuju Labanove pretnje i psovke, kao i zvuk koji podseća na lupanje šamara.

Laban je za Insajder potvrdio da je Polovini rekao da će mu “iščupati grkljan”, ali je istakao da mu nije pretio smrću. On je rekao i da će o njegovoj “odgovornosti odlučiti stranka”, kao i da sam sebi ne može da oprosti zbog incidenta.

Polovina je u zvaničnom saopštenju optužio Spasoja Vujovića, predsednika Upravnog odbora fudbalskog kluba Bačka 1901, da ga je fizički napao tokom incidenta, kao i da se Vujović tu „očigledno nalazio po gradonačelnikovom nalogu“. Polovina u saopštenju optužuje Labana za korupciju i „osionost“ u rukovođenju javnim sredstvima, a Vujovića za „otimanje FK Bačka 1901“, čiji je Vujović predsednik od jula ove godine.

Opozicione stranke zahtevale su da se Laban povuče s mesta gradonačelnika Subotice, a Srpska napredna stranka je izjavila da su reči gradonačelnika Subotice Bogdana Labana nedolične, i da predstavljaju njegov lični čin.

Krivične prijave za nasilničko ponašanje, lažno prijavljivanje i ugrožavanje sigurnosti

Dušan Kliska, advokat Vladimira Polovine podneo je krivične prijave protiv Labana, Predraga Radivojevića, direktora subotičkog Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, ali i Spasoja Vujovića, predsednika UO FK Bačka 1901 koga Polovina tvrdi da ga je tukao u hotelu “Galerija”.

Polovina tereti Labana za nasilničko ponašanje, lažno prijavljivanje i ugrožavanje sigurnosti,  Radivojevića za lažno prijavljivanje, a za saučestvovanje u nasilničkom  ponašanju Spasoja Vujovića, predsednika UO FK Bačka 1901.

U toku je i proces koji gradonačelnik Laban vodi protiv Polovine za ugrožavanja sigurnosti, a pre desetak dana u vezi sa tom prijavom saslušani su i Radivojević i Vujović.

Izvor: N1,

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here