Home POLITIKA Obradović: TV Pink koristi nacionalnu frekvenciju za vređanje političkih protivnika

Obradović: TV Pink koristi nacionalnu frekvenciju za vređanje političkih protivnika

SHARE

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas u Kraljevu građane da u subotu 16. septembra, na tri lokacije u Beogradu (ispred Vlade, zgrade Pinka, i ispred RTS-a) podrže protest opozicionog patriotskog bloka.

Dveri su se, prema rečima Boška Obradovića, koji je održao konferenciju za novinare u sedištu lokalnog odbora ovog pokreta, odlučile za ukrupnjavanje opozicione patriotske scene, najpre, Preobraženjskim proglasom o političkoj saradnji sa Zdravom Srbijom Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina, a onda i saradnjom sa Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”.

Protest će početi u subotu u 14.00 časova ispred zgrade Televizije Pink na Dedinju, zato što Dveri ovih dana intenzivno zastupaju tezu da je neophodno zabraniti sve rijaliti emisije u Srbiji i da je potrebno ovoj televiziji oduzeti nacionalnu frekvenciju.

“Televizija Pink koristi javno dobro, nacionalnu frekvenciju države Srbije za vređanje i napadanje političkih protivnika, što treba sprečiti, kao i sramotni najnoviji rijaliti “Zadruga”, koji predstavlja vrhunac medijske prostitucije, prostakluka, kuča i šunda”, smatra Obradović.

Učesnici protesta, a Obradović kaže da očekuju podršku iz cele Srbije, potom će se uputiti ka zgradi Vlade Srbije, gde u 16.00 počinje zvaničan deo ovog protesta.

“Dobili smo podršku radnika u štrajku, pa tako dolaze radnici “Koštane” iz Vranja, EI Niša, FAP-a iz Priboja, “Šamota” iz Aranđelovca, sa nama će biti i radnici oštećenih beogradskih preduzeća, poput IKL-a, IMR-a, C marketa”, izjavio je Obradović.

loading...

Ovo će, prema njegovim rečima biti prvi veliki narodni protest gde će dve političke organizacije (Dveri i Zdrava Srbija) imati podršku radničkih štrajkačkih odbora iz Srbije.


Protestu će se pridružiti i Pokret srpskih ratnih veterana koji ima više od 60.000 članova, ali i Srbi sa Kosova i Metohije – Narodni pokret Otadžbina koji predvode Slaviša Ristić, nardoni poslanik i Marko Jakšić, jedan od lidera Srba sa severa KiM.

Posle tog dela protesta, učesnici će krenuti u šetnju beogradskim ulicama ka zgradi RTS, gde planiraju da stignu do Dnevnika u 19.30, a njihov glavni zahtev biće da gostuju u ovoj emisiji.

Obradović kaže da od svojih zahteva opozicija neće odstupiti, “zato što je oslobođenje medija u Srbiji, pre svega televizija sa nacionalnom frekvencijom, preduslov normalnog života i fer i poštenih izbora u Srbiji”.

“Naš slogan je “ovako više ne može”, sa svih strana smo poniženi jer treba pogledati samo ulazak Vučićeve liste na KiMu separatističku vladu Ramuša Haradinaja, osvrnuti se na gej paradu, koja se za nedelju priprema u Beogradu, a danas je kao gost u Čačku premijerka Ana Brnabić tražila od gradonačelnika da taj grad bude sledeći koji će organizovati gej paradu, posle Beograda i Niša, koji su već imali to zadovoljstvo”, istakao je Obradović.

On je izrazio očekivanje da, kako je rekao, protest pokrene pad aktuelne vlasti.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here