Home DRUŠTVO Brnabić: O povećanju plata i penzija u naredne tri nedelje

Brnabić: O povećanju plata i penzija u naredne tri nedelje

SHARE

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje dobre razgovore s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja od danas boravi u Beogradu.

“Važno je da mi njima, kao i uvek do sada, pokažemo naše viđenje rasta plata i penzija kao i održivog rasta privrede. Očekujem da ćemo imati konsenzus u narednim danima, zato što je situacija u budžetu dobra”, rekla je Brnabićeva novinarima u Čačku, pred svoj sutrašnji susret s predstavnicima misije MMF-a.

Premijerka je ocenila da je dobro što je sedma revizija aranžmana sa MMF-om uspešno završena, ističući da aktuelna Vada Srbije želi da se, kao i prethodna, pokaže kao kredibilni partner.

Prema njenim rečima, u naredne tri nedelje biće doneta konačna odluka u vezi s rastom plata u javnom sektoru i penzija, i podsetila da je juče dogovorena minimalna cena rada.

loading...

“Važno je da povećanjem miminalne cene rada u odnosu na povećanje plata u javnom sektoru nemamo situaciju da je primamaljivije raditi u javnom sektoru nego u privredi. U privredi moraju biti bolji uslovi za rad, bolje plate zato što je privreda ta koja plaća javni sektor”, rekla je premijerka.

Tehnička misija MMF-a predvođena Džejmsom Rufom stigla je danas  u Beograd, gde će sa predstavnicima Vlade Srbije razgovarati o stanju u ekonomiji, javnim preduzećima i budžetu za 2018. godinu.

Misija MMF-a u oktobru dolazi u redovnu, osmu reviziju aranžmana sa Srbijom.

Trogodišnji aranžman ističe februara iduće godine.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here