Home POLITIKA DS: Podrška Srpske liste vladi Haradinaja – dokaz licemerja; SNS: DS navija...

DS: Podrška Srpske liste vladi Haradinaja – dokaz licemerja; SNS: DS navija za veliko albanski koncept

SHARE

 

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je podrška Srpske liste formiranju kosovske vlade Ramuša Haradinaja dokaz licemerja predsednika države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

“Podrška Haradinaju je dokaz Vučićevog licemerja, koji zbog jeftinih poena urušava ugled
Srbije, a koja gubi na kredibilitetu zbog njegovog poigravanja s državama tradicionalnim prijateljima Srbije”, naveo je DS.

Ta stranka je u saopštenju ukazala da je “više nego jasno da Vučić vodi dnevno-političku a ne stratešku politiku, te da je, kao i sve do sada, dogovor o saradnji s Haradinajem doneo u tajnosti”.

DS je ocenila i da je taj dogovor donet “u korist isključivo malog broja predstavnika SNS i SPS na Kosovu i Metohiji”.

loading...

“Kakav će to uticaj imati na svakodnevni život građana, ostaje tek da se vidi”, navela je DS

Ta stranka smatra i da podrška Haradinaju “nije uslovljena principima, već isključivo pozicijama i interesima pojedinaca i njihovih stranaka koje će učestvovati u toj vlasti”.

SNS: DS navija za veliko albanski koncept

Srpska napredna stranka (SNS) danas je oštro kritikovala stavova Demokratske stranke (DS) o ulasku Srpske liste u kosovsku vladu Ramuša Haradinaja.

SNS je navela da je DS “zajedno sa svojim koalicionim partnerima Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem i Dverima, još jednom pokazala da su oni zastupnici politike Envera Hodže i veliko-albanskog koncepta”.

Ta stranka je u saopštenju navela i da “DS, Janković, Jeremić i (Boško) Obradović otvoreno navijaju i podržavaju najdoslednijeg sledbenik Hodžine poltike, osnivača pokreta Samoopredeljenje Albina Kurtija”.

DS je ocenila ranije danas da je podrška Srpske liste formiranju kosovske vlade Ramuša Haradinaja dokaz licemerja predsednika države i SNS-a Aleksandra Vučića.

Podsetimo, poslanici Srpske liste glasaće za Vladu Ramuša Haradinaja a u toj vladi Srpska lista imaće tri ministartsva, rečeno je posle sasnaka poslanika Srpske liste sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem. Direktor Kancelarije za KiM istakao je da je to odluka poslanika Srpske liste i da vlast u Beogradu mora da ih podrži.

Vučić: Srbija ne menja odnos prema Haradinaju, Srpska lista sama odlučuje da li i sa kim ulazi u vlast

Đurić je odgovarajući na pitanja novinara ipak rekao da poternica za Ramušem Haradinajem ostaje na snazi.

Sa druge strane, predstavnik Srpske liste Igor Simić na pitanje novinara Insajdera kako su onda odlučili da uđu u Vladu sa Ramušem Haradinajem koji je u predizbornoj kampanji govorio da Zajednice srpskih opština neće biti jer to nije u skladu sa Ustavom Kosova, a da će vojsku Kosova formirati za 90 dana rekao:

“Mi imamo požar na Kosovu i neodgovorno je pitati nas zašto vatru gasite ovim a ne onim lončićem”.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here