Home DRUŠTVO Pretnje subotičkom portalu zbog teksta o Labanu: Klaćemo vas kao zečeve

Pretnje subotičkom portalu zbog teksta o Labanu: Klaćemo vas kao zečeve

SHARE

 

Prošle noći subotičkom portalu Magločistač upućene su pretnje smrću u kojima se, između ostalog, navodi da će biti „zaklani kao zečevi“ i da će „čizmama gaziti“ po njihovim „krajnicima“. Povod za pretnje je tekst „Svi smo mi radnici Goše, a vladari Labani“, objavljen 4. septembra, a koji se bavi pretnjama smrću koje je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban uputio svom stranačkom kolegi iz SNS-a Vladimiru Polovini, navedeno je u saopštenju novinarskih udruženja.

Magločistač je, uz pomoć Nezavisnog društva novinara Vojvodine, pretnje prijavio Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije.

Novinarska udruženja: Hitno pronaći autore pretnji

Novinarska i medijska udruženja – Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija onlajn medija, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Lokal pres, najoštrije su osudila pretnje smrću koje su upućene subotičkom portalu Magločistač i zahtevaju od nadležnih državnih organa da reaguju u skladu sa zakonom i u skladu sa Sporazumom o saradnji i merama za podizanje bezbednosti novinara, te po hitnom postupku pronađu i primereno sankcionišu one koji stoje iza ovih pretnji.

’’Novinarska i medijska udruženja izražavaju veliku zabrinutost zbog konstantnih pretnji kojima su dugo već izloženi novinari i mediji koji nisu bliski vlasti, kao i zbog normalizacije diskursa pretnji, poziva na likvidaciju i vulgarnosti svake vrste u javnom govoru’’, navodi se u saopštenju.

loading...

Pretnje su upućene preko komenta na sajtu Magločistač u dva komentara.

Labanove pretnje Polovini

Inače, tekst portala Magločistač bavio se pretnjama koje je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban uputio svom stranačkom kolegi Vladimiru Polovini da će mu, između ostalog, „iščupati grkljan. Laban je za Insajder potvrdio da je Polovini rekao da će mu “iščupati grkljan”, ali je istakao da mu nije pretio smrću.

Nakon toga, Dušan Kliska, advokat Vladimira Polovine izjavio je za Insajder da je podneo krivične prijave za nasilničko ponašanje, lažno prijavljivanje i ugrožavanje sigurnosti protiv Labana, Predraga Radivojevića, direktora subotičkog Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, ali i Spasoja Vujovića, predsednika UO FK Bačka 1901.

Izvor: Cenzolovka, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here