Home POLITIKA Obustavljeni svi polasci autobusa iz Prištine za Beograd

Obustavljeni svi polasci autobusa iz Prištine za Beograd

SHARE

 

Od danas su obustavljeni polasci svih autobusa na liniji Priština-Beograd, odlučila je Uprava autobuske stanice u Prištini, zbog, kako se navodi, neodgovornosti pojedinaca koji su kupovali karte, a nisu ih koristili.

Sa autobuske stanice dnevno je bilo pet autobuskih polazaka za Beograd.

Zabrana polazaka autobusa sa prištinske autobuske stanice za Beograd važiće do sledeće odluke, navodi se u saopštenju uprave i dodaje da su sa ovom merom upoznati i autobuski prevoznici, prenosi RTS.

Sa autobuske stanice u Prištini sinoć je otkazan polazak dva autobusa za Beograd, potvrdio je direktor stanice Iljber Čitaku, a prenose prištinski elektronski mediji.

loading...

Čitaku je naveo da su pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera prethodnih noći uočene grupe ljudi koje ohrabruju odlazak sa Kosova i organizovano kupuju autobuske karte.

Ekspert za bezbednosna pitanja Burim Ramadani rekao je da je upravo to bio scenario koji se praktikovao i 2015. godine, kada je došlo do egzodusa Albanaca sa Kosova u zemlje EU.

“Upravo je tako počeo talas emigracije u 2015. godini sa ovom grupom ljudi. Celokupna politička elita na Kosovu je svesna ovih grupa. Postoje i snimci koji to potvrđuju. Politička elita zna i vrlo je jasno. Ali nije uhapsila nikoga”, rekao je Ramadani.

U dvomesečnom talasu 2015. godine, Kosovo je napustilo više od 50.000 ljudi. Utočište su zatražili u zemljama Evopske unije. Većina ih je, međutim, vraćena.

Izvor: RTS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here