Home DRUŠTVO "Jači od straha"

"Jači od straha"

SHARE

Pokrenut projekat u borbi protiv kancera

Pokretanjem veb stranice www.jaciodstraha.rs zvanično je započet edukativni projekat posvećen borbi protiv kancera, od kojeg u Srbiji svake godine oboli više od 37.000 ljudi.

Projekat “Jači od straha”, čiji je nosilac udruženje Evropa Dona Srbija, ima za cilj da informiše javnost o znacima i simptomima kancera, ukaže na značaj prevencije i pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.

U sklopu projekta biće realizovane mnoge kreativne i edukativne aktivacije, uz podršku Ženskog fudbalskog kluba Rad i brojnih javnih ličnosti.

Predsednica organizacije Evropa Dona Srbija, Jasmina Lukić, upozorava da Srbija ne zaostaje za Evropom kada je u pitanju porast obolelih od kancera.


“Svakog sata karcinom dojke dijagnostikuje se kod osam žena u Evropi, dok 14 miliona ljudi u svetu godišnje oboli od ove bolesti. Te brojke su poražavajuće i u konstantnom porastu, a ovaj trend nažalost prati i Srbija. Zato nam je želja da podstaknemo što više građana da obave preventivni pregled koji može da dovede do ranog otkrivanja kancera i njegovog uspešnog lečenja”, ističe Lukić i dodaje da se projekat sprovodi putem digitalnih kanala komunikacije s obzirom na rastući broj korisnika društvenih mreža u Srbiji.

Na veb stranici projekta “Jači od straha” posetioci mogu besplatno preuzeti brošuru u okviru koje su predstavljeni uzroci malignih bolesti, simptomi, načini ranog otkrivanja kancera, mogućnosti lečenja i saveti suportivne onkologije. Takođe, sajt sadrži i blog gde posetioci mogu da podele svoja lična iskustva i mišljenja, kao i da postave pitanja na koja im odgovara tim stručnjaka iz oblasti onkologije.

loading...

Brojne korisne informacije, savete i edukativne video-klipove zainteresovani mogu pogledati i na FB stranici www.facebook.com/jaciodstraha/, kao i Instagram profilu jaciodstraha.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here