Home POLITIKA DJB: Mlađenović isključen iz pokreta pre tri meseca

DJB: Mlađenović isključen iz pokreta pre tri meseca

SHARE

Član odborničke grupe DJB izglasan za člana Opštinskog veća

Na sednici Skupštine opštine Stari grad koja je održana preksinoć, član Odborničke grupe “Dosta je bilo” Zoran Mlađenović izglasan je za člana Opštinskog veća.

Time bi pokret postao deo vladajuće opštinske koalicije, odnosno pridružio se Grupi građana “Čuvari Starog grada”, bivšem DS na čelu sa Markom Bastaćem, i Srpskoj radikalnoj stranci sa SPS-om i DSS-om. Međutim, javnost je još više zbunilo saopštenje DJB koje je usledilo, a u kom se pokret “pere” od Mlađenovića, objašnjavajući da je on “još pre tri meseca isključen iz pokreta”.

“DJB je pre više od tri meseca iz pokreta izbacio Zorana Mlađenovića zbog njegovog insistiranja da uđe u vlast na Starom gradu zajedno sa SRS, SPS i DSS-om. Sada se vidi i zašto. NJegov dogovor sa Markom Bastaćem da postane većnik nema nikakve veze sa DJB i tamo je primljen voljom Bastaćeve većine Čuvara Starog grada”, navedeno je u saopštenju.

DJB pita i zašto je predsednik opštine Marko Bastać povećao broj većnika na Starom gradu “koji će građane koštati dodatnih 2.000 evra mesečno ili 24.000 evra godišnje”. Oni dodaju da “partokratija i zloupotreba novca poreskih obveznika nije izum SNS-a, već su ga nasledili od DS-a i tu tradiciju zloupotrebe uspešno nastavljaju i Šapić na Novom Beogradu i Bastać na Starom gradu”.

DJB se dalje izvinjava Starograđanima i zaključuje “DJB je mlada, nova organizacija, pristupilo nam je preko 5.000 članova i za tako kratko vreme nismo uspeli da se zaštitimo od svih preletača. Na sreću, DJB sazreva kao organizacija, nigde nije prekršila svoja obećanja građanima i ostaćemo dosledni borci protiv partokratije i svake vrste zloupotrebe javnog novca, bilo od SNS-a, bilo od raznih Šapića i Bastaća”.


loading...

Međutim, i dalje ostaje nejasno kako je novoizabrani član Opštinskog odbora Mlađenović, ako je zaista isključen iz pokreta, do juče bio u odborničkoj grupi DJB. S druge strane, nije jasno ko ga je i na osnovu kojih akata “izbacio” iz pokreta, s obzirom da to može samo Skupština udruženja, čija je poslednja sednica održana još u martu prošle godine. Na ova pitanja nismo uspeli da dobijemo odgovore od DJB.

Predsednik opštine Marko Bastać kaže da je Mlađenović do juče bio u Odborničkoj grupi DJB, ali i da je izabran “od strane odbornika kao drugi odbornik”. Bastać dodaje da Mlađenoviću ulaskom u Opštinsko veće automatski prestaje mandat odbornika. “Ne razumem zašto se DJB ljuti. Ukoliko su ga se odrekli još pre tri meseca, utoliko bolje po njih, sada dobijaju svoje odborničko mesto nazad”, zaključio je Bastać.

 

Prećutni dogovor?

 

Za izbor Zorana Mlađenovića na mesto člana Opštinskog veća glasalo je 38 odbornika, protiv je bilo 12, dok šest odbornika nije bilo na sednici. Zasedanju nije prisustvovao ni predsednik Odborničke grupe DJB Aleksandar Stevanović, pa pojedini opozicioni odbornici sumnjaju da se radi o nekoj vrsti prećutnog dogovora.

 

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here