Home DRUŠTVO Za Vazuru simbolična uplata u humanitarne svrhe umesto ZATVORA !!!

Za Vazuru simbolična uplata u humanitarne svrhe umesto ZATVORA !!!

SHARE

 

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura obavezan je da, zbog nelegalnog nošenja pištolja, u roku od mesec dana uplati 400.000 dinara u humanitarne svrhe, odlučilo je Drugo osnovno tužilaštvo, potvrdila je za Insajder portparolka tog suda Milica Ljubičić. Uplata mora da ide preko računa Vlade Srbije.

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura neće biti krivično gonjen za nelegalno nošenje pištolja, koji je kod njega pronađen u maju ove godine. Umesto krivičnog postupka, Tužilaštvo je odlučilo da primeni opotunitet i naloži Vazuri da u roku od mesec dana uplati 400.000 dinara u humanitarne svrhe. Ukoliko to i učini, generalni direktor Partizana neće krivično odgovarati.

“Tužilaštvo je proveravalo ispunjenost uslova za oportunitet u ovom slučaju. Svi uslovi su ispunjeni. Okrivljeni nije imao dozvolu za nošenje oružja, ali ima dozvolu za držanje”, pojsanila je za Insajder Milica Ljubičić.

Prema zakonu kazna za nošenje oružja za koje je nadležni igran izdao dozvoliu za nabaljavanje i držanje je od šest meseci do pet godina zatvora. Dakle ovo krivično delo spade u ona dela koja mogu biti oproštena u zamenu za novčanu uplatu.

loading...

Oportunitet , odnosno oproštaj krvičnog gonjenja u zamenu za uplatu novčanih sredstava oštećenom ili u humanitarne svrhe, dozvoljen je za dela za koja je zaprećena kazna do pet godina zatvora. Pri određivanju oportuniteta tužilaštvo bi moralo da uzme u ozir I to da li je okrivljeni činio krivična dela.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here