Home Region Požar od Bara do Petrovca

Požar od Bara do Petrovca

SHARE

Veliki prostor na crnogorskoj obali od Bara do Petrovca zahvatio je požar, a
naročito kritično bilo je u barskom naselju Šušanj i letovalištu Čanj.

Požar je izazvao jedan turista iz Poljske koji se izgubio dok je planinario u planini iznad Šušnja i da bi pozvao pomoć i odredio svoju lokaciju zapalio je vatru koju više nije mogao da ugasi.

Vatrogasne ekipe iz skoro svih crnogorskih gradova, te pripadnici vojske, policije i građani, uz delovanje kanadera, od ranih jutarnjih sati borili su se sa vatrenom stihijom i odbranili stotinjak kuća u naselju Šušanj, ali je u potpunosti izgoreo stari maslinjak s više od 400 stabala.

“Požar koji je aktivan na području Šušnja i Čanja zahvatio je ogroman prostor i teško ga je ugasiti zbog nepristupačnog terena”, kazao je šef zaštite i spasavanja Bara, Velizar Čađenović, dodajući da je požar stavljen pod kontrolu kada su u pitanju naselja i kuće, prenosi Hina.


U jednom trenutku, rekao je Čađenović, “zatražena je vazdušna pomoć Hrvatske, ali su njihovi kanaderi bili zauzeti na gašenju požara u svojoj državi”.

Prema rečima Čađenovića, trenutno su u gašenju požara angažovana tri aviona direktorata za vanredne situacije i pripadnici vatrogasnih službi iz svih crnogorskih opština.

loading...

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here