Home POLITIKA Otvoreno pismo ministarki građevinarstva Zorani Mihajlović

Otvoreno pismo ministarki građevinarstva Zorani Mihajlović

SHARE

Predsednik Nove Srbije i bivši ministar građevine Velimir Ilić poručio je danas u otvorenom pismu ministarki građevinarstva Zorani Mihajlović da prekine da obmanjuje građane Srbije, uporno pričajući o izgrađenim silnim kilometrima puteva kojih nema nigde, dok tri puta otvara put koji je napravljen u vreme njegovog mandata.

Vama iz vlasti su za sve krivi prethodnici, posebno kad se uoči Vaš nerad. Omiljeni manir stranke čiji ste Vi predstavnik je da za sve što ne valja optužite nekoga ko je na određenoj funkciji bio pre vas i to Vas automatski abolira od odgovornosti, naveo je u pismu Ilić.

Jedino što Vi lično i ministarstvo na čijem ste čelu radite, to je da se „kitite tuđim perjem“, smatra on.

Ilić navodi da svake godine MMF odobrava fond novca namenjen izgradnji puteva.

Tim novcem se raspolagalo na isti način i u vreme kada sam ja rukovodio Ministarstvom građevine, a i sada kada ste Vi na njegovom čelu. Broj kilometara je unapred određen Ugovorom sa MMF, što podrazumeva da je vrednost investicije i rezultat nezavisan od toga ko je na čelu ministarstva, ukazao je Ilić.

Odlično znam koliko novca je potrebno da se napravi kilometar, a koliko 10 kilometara puta, što Vi, prema onom što izgovarate, očigledno ne znate, dodao je.

loading...

Ilić je upitao gde je to što je stvarno izgrađeno od kad je Mihajlović ministarka?

“Jedino što Vam zaista ide od ruke, to je otvaranje – Vi po tri puta otvarate put koji je napravljen u vreme dok sam ja bio ministar. Ne znate šta Vam je ostavljeno gotovo da koristite, jer ne znate da organizujete upotrebu autoputa”, ocenio je on.

Ilić je Mihajlović poručio da se bavi samo marketingom, a da nema konkretnih rezultata njenog rada.

I, molim Vas, nemojte političke poene da skupljate na račun onih čijim se delima kitite, već počnite konačno nešto i da radite. Pokušajte da to bude iz oblasti za koju ste zaduženi, zaključio je Ilić.t

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here