Home POLITIKA Nova stranka o izmenama Zakona o BIA: Formalizacija partijske tajne policije

Nova stranka o izmenama Zakona o BIA: Formalizacija partijske tajne policije

SHARE

 

Nova stranka ocenila je danas da se predloženim izmena Zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA) javno formalizuje partijska tajna policija i najavila da će se poslanici te stranke u Skupštini Srbije boriti protiv toga.

U saopštenju se navodi da se sva ovlašćenja u upravljanju BIA predaju direktoru agencije i da će bezbednosne provere i način odredjivanja tajnosti podataka biti svedeni na njegovu ličnu volju, što je suprotno Ustavu i zakonima.

“Nova stranka upozorava da se ozakonjenjem takve koncentracije moći u rukama jednog vrši najgrublji atak na ustavni poredak Srbije. Ujedno, Agencija gubi pravo da se naziva bezbednosnom, jer bezbednost svih gradjana prinosi kao žrtvu Vučićevom oltaru bestijalnosti i želje za svemoći”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se sva ovlašćenja biti predata direktoru agencije, odnosno, u ovom slučaju Bratislavu Gašiću čija je jedina referenca, prema oceni Nove stranke, “slepa poslušnost Aleksandru Vučiću”.

loading...

“Vučić će preko svog poslušnika moći da bez konkursa zapošljava u BIA, kontroliše, nagradjuje, kažnjava zaposlene, odlučuje koji podaci nisu tajna… Vučić dobija svoju ličnu tajnu policiju, a uz preuzetu komandu nad vojskom i priliku da u svakom smislu militarizuje svoje udruženje koje naziva Srpskom naprednom strankom”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here