Home DRUŠTVO Vulin uručio zahvalnicu Gašiću

Vulin uručio zahvalnicu Gašiću

SHARE

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas Specijalnu zahvalnicu Ministarstva odbrane direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću za njegov lični doprinos i angažovanje, koji su doveli do prenosa osnivačkih prava i obaveza Muzeja vazduhoplovstva – Beograd na Republiku Srbiju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

„U Muzeju se nalazi istinsko bogatstvo, on je izuzetan spomenik istorije koji se više decenija nalazio u nerešenom statusu. Ugovorom o prenosu osnivačkih prava, potpisanom 15. marta ove godine sa ovlašćenim predstavnicima osnivača nekadašnjeg Muzeja jugoslovenskog vazduhoplovstva, stvoreni su uslovi da ta institucija postane vlasništvo Republike Srbije. Ovim priznanjem želimo da se zahvalimo Bratislavu Gašiću na njegovom trudu i viziji koji su do toga doveli. Ministarstvo odbrane će se u budućnosti starati da se muzejsko blago sačuva za generacije koje dolaze“, rekao je ministar Vulin, a prenosi Ministarstvo.

Muzej vazduhoplovstva – Beograd biće od 1. januara naredne godine u vlasništvu Republike Srbije, a njime će rukovoditi Ministarstvo odbrane, navodfi se u saopštenju.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here