Home DRUŠTVO Oprez svih za bezbednost dece

Oprez svih za bezbednost dece

SHARE

Apel Saveta za bezbednost saobraćaja uoči početka školske godine

Savet za bezbednost saobraćaja Grada apelovao je na vozače, roditelje i škole u saopštenju da obrate veću pažnju na bezbednost dece u saobraćaju, s obzirom na to da počinje nova školska godina.

Ove godine je u prvi razred osnovnih škola u Beogradu upisano 17.148 đaka, a beogradske škole pohađaće skoro 126.000 osnovaca i više od 56.000 srednjoškolaca.

„NJihova je pažnja zaokupljena svim obavezama i aktivnostima koje ih očekuju, što će značajno uticati na povećanje rizika stradanja u saobraćaju. Neophodno je da pomognemo deci da razumeju rizike koje nosi učešće u saobraćaju, da prepoznaju i izbegnu rizične situacije i ponašanja, ali i da razumeju značaj saobraćajnih pravila i da ih se svesno pridržavaju. Od izuzetnog je značaja da roditelji obezbede pratnju i nadzor nad decom na putu do škole, da svojim ponašanjem daju pozitivan primer i ukažu na važnost poštovanja saobraćajnih pravila”, dodaje se u saopštenju.

Sekretarijat za saobraćaj je apelovao i na škole da realizuju lekcije vezane za bezbedno učešće u saobraćaju, kako bi se osposobila za bezbedno kretanje na putu od kuće do škole. „Naročito je važno da svi mi, kao vozači, poštujemo saobraćajne propise i posvetimo naročitu pažnju bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju”, navedeno je u saopštenju.

Piše: FoNet

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here