Home DRUŠTVO MAMINIH RUKU DELO – Gradonačelniku Leskovca nagrada za najuređenije dvorište

MAMINIH RUKU DELO – Gradonačelniku Leskovca nagrada za najuređenije dvorište

SHARE

 

Centar za ekonomiku domaćinstva svake godine dodeljuje nagradu za najuređenije dvorište u Leskovcu, a ove godine nagradu je dobio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Negovan travnjak, raznovrsnost biljaka i cveća, kao i kombinacija biljnih vrsta, kriterijumi su kojima se, kako sami kažu, vodio žiri u donošenju odluke o najuređenijem dvorištu u Leskovcu, objavile su Južne vesti.

Gradsko takmičenje “Biramo najuređenije dvorište 2017” održava se 29. put, a iz Centra za ekonomiku domaćinstva kažu da im je cilj da motivišu ljude na očuvanje životne sredine i doprinesu lepšoj slici grada.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja, u čijem se dvorištu održala manifestacija proglašenja pobednika i uručivanja nagrada i zahvalninca, Goran Cvetanović rekao je da se takmiči prvi put i da je za uređenje dvorišta najzaslužnija njegova majka.

loading...

“Dvorište pokazuje porodičnu naviku, tradiciju, kulturu i sve ono što treba da bude simbol svih nas”, rekao je Cvetanović.

Konkurs za izbor najuređenijeg dvorišta raspisuje se u maju, kažu organizatori, posle čega stručni žiri, koji čine inženjeri hortikulture, posećuju dvorišta, fotografišu i na kraju biraju najuređenije.

IZVOR n1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here