Home POLITIKA Vučić: Brisel će boleti glava, Odalović trebalo i oštrije da reaguje

Vučić: Brisel će boleti glava, Odalović trebalo i oštrije da reaguje

SHARE

 

Idem u Brisel jer je moj posao da brinem o budućnosti ljudi u Srbiji, itekako brinem o Bogdanu Mitroviću, brutalno uhapšenom u Mušotištu, a boleće ih glava od naših pitanja, rekao je u ponedeljak uveče predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Leskovcu, povodom sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u četvrtak u Briselu.

On je, nakon otvaranja Leskovačke roštiljijade, rekao novinarima da ide na razgovor jer ne vidi drugi način da se rešavaju problemi i naglasio da će Srbija biti sve snažnija, ekonomski, vojno i politički, iako to neki ne žele.

Vučić je ocenio da je dobro što je predsednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio skup u Zagrebu jer je štitio dostojanstvo Srbije.

Vučić smatra i da je trebalo oštrije da reaguje i “u lice im kaže sve što mislimo o zločinima koji su činjeni prema Srbima”.

Vlada odlučuje o platama u Vojsci Srbije

loading...

Vučić je izjavio je da se još uvek definitivno ne zna u kom procentu će biti povećane plate pripadnicima Vojske Srbije i da to odlučuje Vlada.

“Mislim da će biti prostora za povećenje plata… a da li će biti devet ili 11 odsto, nemojte me sada držati za reč”, rekao je Vučić komentarišući najavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da će plate pripadnicima Vojske biti povećene za deset odsto.

Napomenuo i da je o tome razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i da još “nije definitivno određeno” koliko će biti povećana plata.

Vučić: Čekam reakcije međunarodne zajednice o hapšenju Mitrovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Leskovcu da i dalje čeka da čuje mišljenje predstavnika medjunarodne zajednice o hapšenju Bogdana Mitrovića (75) u Suvoj Reci na Kosovu, ali i o incidentu u Zagrebu.

“Taj čovek (Mitrović) je običan rezervista, mnogo me interesuje da čujem sta će reći naši strani priatelji o tome. Čekaću celu noć, kao i da čujem mišljenje za ono sto se danas desilo u Zagrebu”, rekao je Vučić nakon što je u Leskovcu otvorio 28. Roštiljijadu.

Vučić je naveo da je lično proverio podatke o uhapšenom Mitroviću i dodao da Srbija nema nikakve informacije da je učestvovao u bilo kakvom zlosčinu.

Izvor: N1, Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here