Home POLITIKA Vulin: Zašto EU dozvoljava "Za dom spremni", a "Zig hajl" ne

Vulin: Zašto EU dozvoljava "Za dom spremni", a "Zig hajl" ne

SHARE

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je Hrvatska još jednom pokazala da nema ni snage, a ni želje da se suprotstavi narastajućem ustaštvu i da nigde na svetu ne bi bilo potrebno objašnjavati da nacistički pozdrav ne sme da se ističe na groblju žrtava nacizma, nigde osim u Hrvatskoj, prenosi Srna.

Vulin je u pisanoj izjavi naveo da kada EU bude dozvolila da se u Mauthauzenu istakne tabla sa natpisom “Zig hajl”, neka tada dopusti da i ustaše imaju svoj pozdrav nad Jasenovačkim stratištem.
“Ali, ako EU ne dozvoljava da se u Buhenvaldu, Aušvicu i Mauthauzenu pozdravlja sa ‘Zig hajl’, zašto onda dopušta da se poklana srpska deca ubijaju još jednom u zemlji članici EU”, dodao je Vulin.
On je pitao u čemu je razlika između “Zig hajl” i “Za dom spremni”, u čemu je razlika između Aušvica i Jasenovca, i dodao da na to pitanje Srbima i svim antifastima EU duguje odgovor.

“Odbijanjem da ukloni ustaške simbole Hrvatska je svoj odgovor već dala”, konstatovao je Vulin.
Ministar pravosuđa Hrvatske Dražen Bošnjaković rekao je da tabla sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni” ostaje u Jasenovcu do daljeg i da izričito uporište u zakonu za skidanje table ne postoji.

IZVOR DANAS

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here