Home POLITIKA Pupovac: Potrošeni svi krediti za uklanjanje ploče u Jasenovcu

Pupovac: Potrošeni svi krediti za uklanjanje ploče u Jasenovcu

SHARE

 

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj Milorad Pupovac je izjavio da je “vreme za uklanjanje ploče s ustaškim pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu prošlo” i da su “krediti dati premijeru i vladi potrošeni”, što se tiče SDSS-a.

Pupovac je to rekao nakon što je hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjakovića iz Hrvatske demokratske zajednice u intervjuu za Večernji list rekao da će ta ploča verovatno ostati u Jasenovcu barem do marta 2018. godine.

’’Krediti koje smo dali premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću i vladi su što se nas tiče potrošeni, i svako drugo pristupanje tom pitanju za nas je neprihvatljivo”, poručio je predsednik Srpskog nacionalnog veća za N1.

Na pitanje znači li to da SDSS ostaje u Plenkovićevoj vladi ili ne, Pupovac odgovara da su sa koalicionim partnerima imali drugačiji dogovor i podsetio na presude sudova i zaključke saborskih odbora, odnosno naveo da postoji dovoljna ustavnopravna osnova da vlada deluje vać sada.

loading...

Dodao je da nikakve nove odluke drugih tela nisu potrebne.

“Čuli smo ministra, želimo da saznamo je li to stav vlade i premijera, a onda ću vam odgovoriti na to vaše pitanje”, istakao je Pupovac.

Navodi da to što je izneo ministar Bošnjaković “nisu usaglašeni zajednički stavovi”.

“Mi očekujemo da vlada potvrdi stavove koja imamo i ispuni ono što je dogovoreno, a to je da “vremena da se čeka na uklanjanje ploče više nema'”, naglasio je predsednik SDSS-a.

Na pitanje da li se ova njegova izjava može nazvati ultimatumom, Pupovac je odgovorio odrično.

“Ne, to je jasno premijeru, to sam više puta već rekao javno, nema nikakvog ultimatuma, postoji naprosto linija ispod koje i iznad koje se ne može ići”, zaključio je Pupovac.

Izvor: RTS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here