Home POLITIKA Vulin: Još je rano pričati o nabavci sistema S-300

Vulin: Još je rano pričati o nabavci sistema S-300

SHARE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Trsteniku da dogovor o isporuci aviona MiG 29 iz Rusije ide u skladu sa dogovorenim rokovima, a da odluka o eventualnoj nabavci sistema S-300 ne može biti doneta preko noći.

Do kraja godine imaćemo priliku da vidimo naše “migove” i oni će biti uvedeni u naš sistem, naše nebo će biti sigurnije, a naša vojska snažnija i opremljenija i moći će da se meri sa svim armijama u regionu, rekao je Vulin posle obilaska “Prve petoletke.

Komentarišući izjavu Dimitrija Šugajeva da se razgovara i o prodaji Srbiji sistema S-300, Vulin je rekao da odluka o tome ne može da se donese preko noći.

Odluku o tome ne možete doneti bez odgovarajućih dokumenata, bez odgovarajućeg budžeta i saglasnosti čitave države, istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, mi kao i svaka druga vojska uvek razmatramo mogućnost kupovine novih sistema i uvek istražujemo prostor gde možemo da ih nabavimo, i u tom smislu treba posmatrati i pomenutu izjavu direktora ruske Federalne službe za vojnu saradnju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here