Home POLITIKA Kad umesto pohvale dobiješ packe zbog ideje da okačiš “ŠEFOVE” slike na...

Kad umesto pohvale dobiješ packe zbog ideje da okačiš “ŠEFOVE” slike na zid…

SHARE

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, rekao je za Insajder da je general Glišović zloupotrebio svoj položaj time što je naredio potčinjenim pripadnicima Vojne policije da po svaku cenu saznaju ko je medije i javnost obavestio o inicijativi ministra odbrane da se u vojne objekte postavi slika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

„On ih je svojim naređenjem direktno gurnuo u krivično delo, jer se i nadležno javno tužilaštvo izjasnilo da u objavljivanju ove inicijative nema odavanje vojne tajne. General Glišović svojim položajem utiče na pripadnike vojske Srbije da krše zakon time što gledaju privatne sadržaje vojnika, oduzimaju im telefone itd. To se i sada dešava, iako smo još juče obavestili javnost,“ kaže Antić za Insajder.

On je dodao i da će Vojni sindikat u narednim danima doneti odluku o tome da li će protiv odgovornih podneti krivične prijave.

Podsetimo, Vojni sindikat Srbije saopštio je da su 22, 23. i 24. avgusta ispitivani pripadnici jedne brigade Kopnene vojske da li je i ko obavestio medije o naređenju ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u vojne objekte postavi slika predsednika Republike.

Vojni sindikat Srbije je pozvao nadležne državne institucije i javno tužilaštvo da hitno reaguju i obezbede, kako su naveli, zaštitu osnovnih ljudskih prava u ovom slučaju zlostavljanih pripadnika Vojske Srbije, a protiv imenovanog generala pokrenu postupak ispitivanja odgovornosti.

loading...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je pre tri dana praktično potvrdio da je pokrenuo inicijativu da se u službene prostorije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane postave fotografije predsednika Republike Aleksandra Vučića. On je, naime, rekao da će se o tome izjasniti kada se završe interne procedure.

Vulin je izjavio da predsednik odražava jedinstvo države, a novinarku Insajdera optužio da je isfrustirana predsednikom Vučićem. Premijerka Ana Brnabić je takođe navela da nema ništa protiv da se jača kult nacionalnih simbola Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da se ne slaže s inicijativom ministra odbrane Aleksandra Vulina da njegove slike vise u kabinetima u vojsci i Ministarstvu odbrane.

Vučić je pozvao i kritičare ideje o njegovim slikama u vojsci da ne vode hajku ni protiv koga.

“Vi time što ćete da govorite protiv mojih slika kojih nema ili ima neuporedivo manje nego što je bilo Tadićevih slika, samo ćete ljuidima reći ‘volite Vučića još više'”, izjavio je Vučić.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here