Home DRUŠTVO Srpski turisti u Grčkoj ostali bez smeštaja zbog dugova agencije

Srpski turisti u Grčkoj ostali bez smeštaja zbog dugova agencije

SHARE
Foto: Pixabay

Grupa putnika smederevske turističke agencije “Blu vorld travel” doživela je u sredu na grčkom ostrvu Evija pravu agoniju.
Naime, kako pišu “Novosti”, grupi turista koja je stigla u Edipsos saopšteno je da ne mogu da uđu u apartmane koje su platili dok ne doplate 300 evra, jer je agencija, navodno, ostala dužna za prethodnu grupua nije platila ni njihov smeštaj. Novi turisti su tada odbili da napuste autobus dok se ne reši problem, a oni kojima je to bio poslednji dan nisu mogli da krenu kući.
Turisti su se dodatno uspaničili kada su shvatili da “Blu travel” nije član JUTA, pa nema ni “JUTA garanciju” kojom bi im bio obezbeđen smeštaj, kao što je to bio slučaj za Prvi maj kada je agencija “Džet set” ostavila turiste u Beču i Pragu.
Tada je rodbina iz Smedereva turistima javila da je poslovnica ove agencije zaključana još od utorka. Pošto je bilo dosta dece u grupi, umorne od neprospavane noći, mnogi su zaspali u kafanama i na plaži, gde su im se pridružili i turisti isterani iz apartmana.
Turisti su tada primetili vodiča druge srpske agencije i on je uspeo da smesti šest porodica u prazne apartmane. Brzo su se pojavili i vodiči ostalih agencija koje prodaju aranžmane za Eviju i ponudili svoje sobe.  Međutim, svi turisti koji su smešteni morali su da plate, a agencije su im izašle u susret time što su dobili “last minit” cene – oko 150 evra. Smederevska agencija je, inače, paket-aranžman (smeštaj i prevoz) prodavala po 70 evra.
Oko tridesetak turista je odbilo da ponovo plati smeštaj i oni su sa starom grupom poslednjim trajektom prešli na grčko kopno i krenuli ka Smederevu.
Evija je udaljena 900 kilometara od Smedereva, putovanje traje oko 17 časova, a, prema nezvaničnim informacijama, autobus se u putu pokvario. Takođe, velika je nepoznanica i šta će se desiti sa putnicima koji letuju ili treba da otputuju u Nea Kalikratiju i ostala letovališta za koja je aranžmane prodavala ova agencija, a mnogi su uplatili preko subagenata.
Prema informacijama sa internet-stranice APR-a, agenciji “Blu vorld travel” istekla je licenca. 
Kako nezvanično saznaju “Večernje novosti”, vlasnik agencije je odmah pokušao da aktivira polisu “Milenijum osiguranja” i turistima bi trebalo da bude vraćen sav novac koji su ponovo dali za smeštaj. Osiguravajuća kuća bi trebalo da plati i autobus koji će ih za deset dana vratiti.
( Izvor: 021/ Autor: Novosti)
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here