Home POLITIKA Brnabić: Napredak merimo radnim mestima

Brnabić: Napredak merimo radnim mestima

SHARE
Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i predsedavajućim Komiteta EP za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom, kojem je poručila da zahvaljujući uspešnim ekonomskim i političkim reformama Srbija nastavlja ka članstvu u Evropskoj uniji.

Brnabić je rekla da Srbija nastavlja svoje unutrašnje reforme kako bi pokazala posvećenost evropskom putu, ali i zato što rezultati tih reformi doprinose poboljšanju životnog standarda i kvaliteta života građana.

Mekalisteru je prenela da ispunjavanje obaveza neophodnih za otvaranje pristupnih poglavlja, za Srbiju ne znači proces “štikliranja” stavki, već da to usmerava našu zemlju ka bržem razvoju i društvu budućnosti.

“Nikada nismo svoj napredak merili na osnovu toga koliko smo poglavlja otvorili, i to nećemo činiti ni ubuduće. Merićemo napredak na osnovu toga koliko smo radnih mesta stvorili i koliko smo unapredili svakodnevni život našim građanima i građankama, kao i koliko smo unapredili životno okruženje u Srbiji”, naglasila je Brnabić.

Brnabić je naglasila da će Srbija i u narednom periodu nastaviti da bude pouzdan i kredibilan partner EU.

loading...

Ona je pozdravila pristup EU po kojem se vrednovanje napretka svake zemlje obavlja na osnovu individualnih zasluga i izrazila nadu da će države članice EU uvažiti te napore i odrediti vremenski okvir za njihovo pristupanje EU, odnosno da ostave otvorenu mogućnost pristupanja novih članica u narednom budžetskom periodu.

Dejvid Mekalister ranije danas sastao se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji ga je upoznao sa planovima za unutrašnji dijalog o Kosovu.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here