Home POLITIKA Srpska lista prijavila kandidate za lokalne izbore u oktobru

Srpska lista prijavila kandidate za lokalne izbore u oktobru

SHARE

Kandidati Srpske liste za predsednike deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji prijavili su Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini svoje kandidature za predstojeće opštinske izbore.

Istovremeno su za lokalne izbore 22. oktobra predati spiskovi odborničkih kandidata za skupštine u deset srpskih opština. Predsednik Srpske liste i kandidat za predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice Goran Rakić izjavio je da se na listi kandidata nalaze odgovorni, hrabri i čestiti ljudi, prenosi RTS.

“Oni će se u naredne četiri godine boriti za bolji život Srba na ovim prostorima, uz snažnu podršku građana, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije”, rekao je Rakić u Prištini nakon predaje liste kandidata. Kako prenosi RTS, Rakić je dodao je da duboko veruje da će građani podržati Srpsku listu i sve njene kandidate u svim opštinama, jer je, Srpska lista jedina garant opstanka i ostanka Srba na ovim prostorima.

Pored odborničkih kandidata u srpskim sredinama, Srpska liste će imati kandidate za odbornike u još 11 opština u kojima Srbi nisu većina.

Pored Rakića, kandidati Srpske liste za predsednike opština su još Srđan Popović u Gračanici, Dragan Petković u Partešu, Strahinja Spasić u Klokotu, Gradimir Mikić u Ranilugu, Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Zoran Todić u Leposaviću, Vučina Janković u Zvečanu i Stevan Vulović u Zubinom Potoku.

IZVOR DANAS
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here