Home DRUŠTVO SKANDALOZNO – “DRAKONSKA KAZNA” ZA ČAČANSKOG SUDIJU – UMESTO 2 GODINE ZATVORA,...

SKANDALOZNO – “DRAKONSKA KAZNA” ZA ČAČANSKOG SUDIJU – UMESTO 2 GODINE ZATVORA, NANOGICA ZA PRIMANJE MITA

SHARE
fOTO: PIXABAY

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor (nanogvicu) sudiju Prekršajnog suda u Čačku Miodraga Plazinića.

On se tereti za primanje mita od 100 evra. Sud mu je izrekao i meru zabrane obavljanja poslova u pravosuđu od pet godina. Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom je u decembru 2016. bio osuđen na dve godine zatvora.
Plazinić koji je radio kao sudija u Odeljenju u Guči čačanskog Prekršajnog suda, uhapšen je 18. marta u akciji “skener” 2016. godine u kojoj je istog dana slobode lišeno ukupno 46 osumnjičenih za različita koruptivna dela. U pritvoru je bio dvadesetak dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.
Plazinić je osuđen jer je kao sudija za prekršaje zadužen sa predmetom za prekršaj protiv M.M, 16. marta 2016. godine, u radnji supruge okrivljenog, od M.M. zahtevao 100 do 300 evra da bi mu završio predmet “sa nulom”, odnosno da M.M. ne plati ništa osim sudskih troškova. Nakon toga je pozvao M.M. da dođe u njegovu kancelariju kako bi mu uručio odluku, a da mu zauzvrat na ime poklona preda traženi iznos, toga dana ili sutradan.
M.M. je 18. marta 2016. 100 evra predao Plaziniću u jednom restoranu u Guči, dok mu je Plazinić u prostoriji Suda za prekršaje u Guči predao pismeni otpravak presude.
U obrazloženju odluke Apelacionog suda, navodi se da se osnovano žalbom branilaca ukazuje da je kazna od dve godine zatvora previsoka, kada se imaju u vidu olakšavajuće okolnosti, životna dob, porodične prilike, raniji život, kao i da se sudija korektno držao pred sudom, pa mu je preinačio kaznu na kućni zatvor.
Autor: Tanjug
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here