Home DRUŠTVO Preduzeće za popravku računara betonira trim stazu u Požarevcu

Preduzeće za popravku računara betonira trim stazu u Požarevcu

SHARE

Zemljane radove i betoniranje trim staze u spomen parku Čačalica i ergeli “Ljubičevo” u Požarevcu radiće preduzeće koje se bavi popravkom računara i periferne računarske opreme, navodi se u odluci o javnoj nabavci koju je raspisao grad Požarevac.

Gradska uprava Požarevca raspisala je javnu nabavku, a preduzeće “3M Elektronik” iz tog grada izabrano je kao najpovoljniji ponudjač i sa njim je zaključen ugovor, navodi se na gradskom sajtu.

Ponuda preduzeća “Biodekor doo”, u čijem je delokrugu hortikultura i dekoracija, odbijena je jer nisu dostavljena sredstva finansijskog obezbedjenja.

Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, a procenjena vrednost radova je 416.666 dinara bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

U opisu i vrsti radova stoji da je “potrebno iskopati zemlju za temelje, betoniranje temeljnih stopa, nabavka mrvljene cigle za trim stazu, prevoz mrvljene cigle, nasipanje trim staze i nabijanje”.

loading...

Radovi se izvode na Čačalici i ergeli “Ljubičevo” i na svakoj lokaciji se radi po devet temelja za fitnes sprave.

Ovogodišnje konjičke igre otvoriće, prema najavama, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kada je prošle godine najavljeno da će konjičke igre otvoriti tadašnji predsednik Tomislav Nikolić, krenulo se u radove. Za popravku manježa i rekonstrukciju trofejne sale uloženo je 4,5 miliona dinara. 600.000 dinara iznenada i bez plana utrošeno je na početak izgradnje trim staze. Ukupne subvencije tokom 2016 bile su 39,6 miliona dinara. Troškovi su bili 64,2 miliona dinara.

Kao i svake godine, priče o razvoju turizma, budućem sjaju najstarije ergele u Srbiji i napretku grada Požarevca u drugi plan stavljaju pravo stanje stvari u javnom preduzeću Ljubičevo koji godinama opstaje zahvaljujući novcu građana dok je neprestano na ivici bankrota.

Državnom ergelom “Ljubičevo” kod Požarevca upravlja istoimeno javno preduzeće. To je ujedno i jedino takvo javno preduzeće u Srbiji. Ovo preduzeće ne može da se samostalno izdržava još od nastanka

Ovo javno preduzeće, prema istraživanju novinara lokalnih stanica ANEM-a u saradnji sa redakcijom Insajder, predstavlja primer preduzeća koje je u gubitku dok se sve političke partije utrkuju ko će ga voditi.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here