Home DRUŠTVO Đorđević: Nisam razgovarao sa radnicima Goše, jer je ta fabrika u privatnom...

Đorđević: Nisam razgovarao sa radnicima Goše, jer je ta fabrika u privatnom vlasništvu

SHARE

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da danas nije razgovarao sa radnicima Goše koji su protestovali ispred Vlade Srbije jer je ta fabrika u privatnom vlasništvu, ali je istakao da država pokušava da reši njihov problem na najbolji način.

“Vlada je od prvog trenutka preko Agencije za mirno rešavanje radnih sporova pokušavala da reši problem i bila je uključena u razgovore”, rekao je Đorđević.

On je dodao da je Vlada Srbije radnicima Goše pomogla da overe zdravstvene knjižice do 30. septembra, nudila se da posreduje u prodaji proizvoda te fabrike šinskih vozila, ali i ponudila 120 radnih mesta za koje se, kako je rekao, prijavio samo jedan radnik.

Đorđević je novinarima u Vladi Srbije rekao i da štrajk nije način na koji radnici treba da ostvaruju svoja prava.

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke održali su danas protest ispred Vlade Srbije i najavili nove proteste, ako ne bude nađeno rešenje za isplatu zaostalih zarada.

loading...

Za vreme trajanja protesta, zastupnici radnika su predali zahtev za prijem na pregovore u Vladi Srbije, gde su ima rekli, kako navode, da u Vladi znaju da su tu i da će ih neko primiti ako bude hteo.

Zaposleni u Goši su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014.godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra. Radnici tvrde da je reč o “poslovnoj akrobaciji” i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here