Home POLITIKA Antić: Slike Vučića u prostorijama Vojske su Vulinovo „dodvoravanje“ predsedniku

Antić: Slike Vučića u prostorijama Vojske su Vulinovo „dodvoravanje“ predsedniku

SHARE

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, rekao je za Insajder da je predlog ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u službene prostorije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postave fotografije predsednika Republike Aleksandra Vučića, samo “dodvoravanje” koje je protivno pravilniku službe i neprimereno savremenim demokratskim državama koje “teže da uđu u EU“.

“Ovo je samo dodvoravanje ministra Vulina. Možda i neka vrsta iznenađenja za predsednika Vučića. Svakako da ovakvi postupci pripadaju prošlosti i ne priliče savremenim demokratskim državama. Ovako nešto se može očekivati jedino u monarhijama…Zamislite da počnu da postavljaju slike i u škole, pošte i druge državne institucije,” rekao je Antić za Insajder.

On dodaje i da je vojska politički neutralna i ne može biti vlasništvo bilo koje partije na vlasti.

“Vojska je politički neutralna i stranački neopredeljena. Zamislite da svake četiri godine menjamo slike i skidamo ramove političkih lidera. Takođe, trošak za fotografije predsednika Vučića nisu nigde u planu nabavke. Mi imamo probleme i sa odgovarajućom ishranom i opremom, novac za ovako nešto samo dodatno staje na muku pripadnicima Vojske Srbije,” ističe Antić.

Prema njegovim rečima, da bi se ova odluka pravno donela mora biti izmenjeno Pravilo službe Vojske Srbije, koje trenutno ne dozvoljava isticanje fotografije predsednika Republike.

loading...

“Pravilo službe tačno prepisuje šta može da se radi, a šta ne. Ovoga nema u Pravilu službe, jedino mogu da promene Pravilo. Takođe, malo je onih koji u Vojsci smeju da se suprotstave ovakvoj odluci,” istakao je Antić.

Vulin: Žao mi je što imate frustraciju Vučićem…

Na pitanje novinara Insajdera da li je isticanje fotografije predsednika u službenim prostorijama preterana personalizacija države, ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je rekao:

„Draga i poštovana koleginice meni je zaista žao što vi imate toliku frustraciju koja se zove Aleksandar Vučić i zajedno sa njim upoređujete sve što ima veze sa njim…“, rekao je između ostalog ministar odbrane.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here