Home DRUŠTVO Antić: Priča o povećanju plata Vojsci politički marketing

Antić: Priča o povećanju plata Vojsci politički marketing

SHARE
Foto: 021

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izrazio je sumnju da je priča o povećanju plata u vojsci samo politički marketing i da je taj sindikat poslao zvaničan zahtev Vladi Srbije za razgovor o kolektivnom ugovoru, ali da nisu dobili odgovor.

Komentarišući izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da je po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića formirana radna grupa koja će se baviti povećanjem plata u Vojsci, on je rekao da VSS, kao reprezentativan sindikat o tome nije obavešten.

Uostalom, mi ne vidimo pravnu osnovu da predsednik osnuje takvu grupu. Prema propisima, predsednik države komanduje vojskom, ali nije njen rukovodilac. Pitanje plata i eventualnog formiranja radnih grupa je u nadležnosti Vlade i resornog ministra, a ne predsednika države”, rekao je Antić.

On je dodao da pripadnici Vojske Srbije cele godine slušaju o povećanju primanja i da se “svaki put ispostavilo da su ih lagali”.

Dok ne čujemo konkretno za koliko procenata će biti uvećana plata i datum kada će povećanje stupiti na snagu, svaka priča o popravljanju standarda pripadnicima Vojske Srbije za nas je čista demagogija“, rekao je Antić.

Izvor: 021/ Autor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here