Home POLITIKA Stojiljković: Neprijateljski odnos prema Srbiji

Stojiljković: Neprijateljski odnos prema Srbiji

SHARE

Predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković smatra da nova makedonska vlada nije uspela da “ispoštuje” politiku regionalne stabilnosti, “jer je još prilikom svog dolaska narušila odnose sa Srbijom” i napominje da je “tretman srpskog osoblja i Ambasade Srbije u Skoplju u rangu tretmana koji ima iranska ambasada”.

Piše: FoNet

Skoplje 21. avgust 2017. 18:55

Stojiljković: Neprijateljski odnos prema Srbiji

“Od politike regionalne saradnje i stabilnosti nije ostalo ništa, a još manje je ostalo od politike dobrosusedskih odnosa”, izjavio je Stoilković za Sputnjik.

On je ocenio da je “tretman srpskog osoblja i Ambasade Srbije u Skoplju u rangu tretmana koji ima iranska ambasada”.

loading...

“U Makedoniji su Iran i iranska ambasada optuženi kao sponzori terorizma. Tako da je u tom smislu ovo jedan krajnje neprijateljski odnos prema Srbiji i prema našem personalu u Makedoniji”, ukazao je Stoilković.


“Makedonija se okrenula prema osi Tirana—Skoplje—Sofija”, tvrdi Stoilković i naglašava da se Srbija “u celom prethodnom periodu pokazala kao dokazani prijatelj Makedonije i makedonskog naroda”.

“Nije radila na političkoj, niti bilo kakvoj drugoj destabilizaciji Republike Makedonije i sve vreme je vodila politiku uzdržanosti kada su makedonski problemi u pitanju”, zaključio je Stoilković.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here