Home SHOWBIZ Prerani odlazak večitog dečaka: Marinko Madžgalj danas bi proslavio 39. rođendan

Prerani odlazak večitog dečaka: Marinko Madžgalj danas bi proslavio 39. rođendan

SHARE
FOTO: DRAGAN KADIĆ

Posle teške borbe sa opakom bolešću, čuveni glumac napustio nas je 26. marta 2016. godine, u 37. godini.

“Večiti dečak” Marinko Madžgalj, kako su ga zvali prijatelji i kolege, danas bi napunio 39. godina. 

Rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru gde je odrastao. Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je jednako uspešan i kao pevač i voditelj.

2015. godine Marinku je dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najbližih, čekajući pogodan trenutak da im saopšti lošu vest. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila drugačija. Lekari su mu saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, a on ih je iskoristio do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti taj čin jedva izdržao.

Veliku pažnju javnosti privlačila je i njegova ljubav sa koleginicom Dubravkom Mijatović. Par se upoznao sredinom juna 2007. godine na koktelu povodom snimanja filma „Na lepom plavom Dunavu“. Romansu su u početku krili, ali ljubav je bila sve jača, a nakon godinu i po dana veze Marinko je zaprosio Dubravku, a sudbonosno “da” izgovorili su na tajnom venčanju. 19. novembra 2009. dobili su ćerku Saru.

Nakon razvoda od Dubravke, glumac je uplovio u vezu sa crnogorskom novinarkom Lanom Sekulić.

loading...

 

Madžgaljeva smrt duboko je potresla njegove kolege, koji i dalje ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom. Kada su prošle godine saznali za smrt prijatelja oprostili su se od njega najdirljivijim rečima.

( PULSONLINE )
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here