Home POLITIKA POSLANICI ZGRANUTI ZBOG NEZNANJA PREDSEDNICE VLADE: Brnabić nas je uvredila i pokazala...

POSLANICI ZGRANUTI ZBOG NEZNANJA PREDSEDNICE VLADE: Brnabić nas je uvredila i pokazala da nema pojma!

SHARE

Premijerka Ana Brnabić propisno se obrukala pošto je pokazala da ne poznaje osnove podele vlasti, a poslanici opozicije su njenu blamažu doživeli kao grubu uvredu i još jedan šamar vlasti na parlament.

 

Brnabićeva je na svoju ruku proglasila predlog zakona važećim zakonom i tako zaobišla parlament kao najviše zakonodavno telo koje usvaja zakone.

 

FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER

Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić kaže za Kurir da ta izjava Ane Brnabić ne samo da govori o nepoznavanju procedura, institucija i podeli vlasti već je premijerka ogolila suštinu ovog režima koji na Skupštinu gleda kao na pomoćno telo koje služi da se prihvati sve ono što se oni dogovore.

loading...

 

– Očigledno ne shvataju potrebu da svaki njihov predlog može da bude poboljšan u Skupštini i ovo pokazuje naprednjačko razumevanje načina vođenja dijaloga – izjavio je Ćirić.

 

Poslanik SRS Milorad Mirčić nam je rekao da ništa drugo nije ni očekivao od premijerke.

 

– Pa ona se bavi samo digitalizacijom, nju ne zanima ništa drugo. U ovakvom nakaradnom sistemu mi je sasvim očekivano da predsednik Vlade ne zna ništa ni o čemu – poručio je Mirčić.

 

Iz vlasti stižu opravdanja za gest Brnabićeve, pa je tako poslanik PUPS Momo Čolaković uveren da je reč o nesmotrenoj greški:

 

– Verujem da je slučajno to rekla. Naravno da predlog utvrđuje Vlada, a zakon usvaja Skupština. Ona to dobro zna. Nije nikako reč o nepoštovanju parlamenta, jer sam se za ovo vreme, i dok je bila ministar i sad kada je premijer, uverio da poštuje Skupštinu.

(KURIR)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here