Home POLITIKA Dačić će o Makedoniji dati izjavu samo “ugašenom” Tanjugu

Dačić će o Makedoniji dati izjavu samo “ugašenom” Tanjugu

SHARE

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije hteo danas da da izjavu za medije o razlozima povlačenja osoblja ambasade u Skoplju, već je izjavu dao samo agenciji Tanjug, koja je odlukom Vlade Srbije prestala da postoji pre skoro dve godine.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je ranije danas da će se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oglasiti povodom slučaja ambasae u Makedoniji, ali je potom agencija Beta iz Ministarstva obaveštena da je na nivou “tri institucije” odlučeno da Dačić da izjavu samo Tanjugu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je o odluci da bude povučeno osoblje ambasade Srbije u Makedoniji razgovarala s ministrom spoljnih poslova Dačićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Imala sam jutros sastanak sa Dačićem i konsultacije sa predsednikom Srbije, jer se ne radi o maloj stvari”, rekla je Ana Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona nije htela ništa više da kaže već je zamolila novinare da sačekaju saopštenje na kojem se, kako je rekla, zajednički radi i koje bi trebalo da bude objavljeno oko 12 časova.

loading...

Agenciji Beta je u Ministarstvu spoljnih poslova posle rečeno da neće biti saopštenja, već da je Dačić dao izjavu Tanjugu.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here