Home DRUŠTVO Priveden Nišlija koji protestuje ispred Gradske kuće

Priveden Nišlija koji protestuje ispred Gradske kuće

SHARE
Privodili ga jer imao "flaster na ustima"; foto: JV/J. A.

Nišliju koji već više od mesec dana protestuje ispred Gradske kuće u Nišu, nezadovoljan finansijskom situacijom, ali i korupcijom u gradu, privela je policija. On tvrdi da je to zbog toga što je “nosio flaster” preko usta. U policiji još nema odgovora zbog čega je priveden.

Miroslav Vacić već više od mesec dana protestuje ispred Gradske kuće, a pre nekoliko dana je napravio transparente – “Dokle više lopovi” i “Bolje grob nego rob”, a simbolično nosi i flaster preko usta.

Međutim, kako kaže, danas ga je policija privela upravo zbog toga.

Prijavili me navodno građani jer kršim javni red i mir tako što sam zalepio flaster na usta. A kad ne zalepim flaster na usta, onda kažu da pretim gradskim većnicima. Ovo je demokratija, ovo je Srbija! – rekao je Vacić neposredno pre privođenja.


Policija sprečavala novinare da rade

Privođenje ispred Gradske kuće; foto: JV/J. A.Privođenje ispred Gradske kuće; foto: JV/J. A.Nakon što su primetili da novinari snimaju privođenje Vacića, jedan od policajaca je legitimisao novinare i zabranio im da snimaju.

Nakon što su novinari Južnih vestiJovana Adamović i Stefan Marković pokazali novinarske legitimacije, policajac je od njih tražio da službene oznake “nose oko vrata, a ne u novčaniku”.

Ja vas ne poznajem. Vi legitimacije niste nosili. Gde su vam bile? – rekao je Božilović.

loading...

Nakon toga policajac je sklonio novinare nekoliko metara dalje, da bi ih letigimisao, čime su bili sprečeni u obavljanju novinarskog zadatka.

Nakon provere, Božilović je lične podatke novinara upisao u svoj mobilni telefon. Međutim, na pitanje novinara Južnih vesti po kom osnovu to radi, on je samo pokazao prstom da se sklone sa prozora službenog automobila.


Privodili ga i zbog sukoba sa većnikom

Privodjenje-ispred-Gradske-kuce;-foto:-JV-J.-APrivodili ga jer imao “flaster na ustima”; foto: JV/J. A.Dok je držao jednu od parola, 15. avgusta, navodi Vacić, s leđa mu je prišao gradski većnik Branislav Kačar, a potom stao ispred njega i počeo da mu se smeje.

Pročitao je šta piše i počeo onako cinično da se smeje i nešto je prokomentarisao nisam tačno čuo šta. Ja sam ga pitao “Šta se smeješ?” i to sam ponovio još jednom – pojašnjava Vacić.

Kačar kaže da je došlo do verbalnog sukoba, ali nije želeo da komentariše, već je rekao da će “pustiti da pravosuđe odradi posao”.

Ne bih da komentarišem o tome. Nije bilo fizičkog sukoba, samo verbalnog. Ma, nebitno, ne želim to da komentarišem i da se oko toga diže neka fama – insistirao je Kačar.

Gradski većnik tvrdi i da nije on prijavio Vacića, već da ga je “verovatno prijavio neko od portira” iz Gradske kuće, ali je ponovio da ne želi da komentariše taj događaj.

Međutim, novinari Južnih vesti od policije još nisu dobili odgovore na pitanja zbog čega je u oba slučaja Vacić bio uhapšen, ali ni odgovor na pitanje da li policajac sme da u svoj telefon zapisuje lične podatke građana koje legitimiše.

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here