Home POLITIKA KOGA ON PRAVI LUDIM? RUŽIĆ POSTAO SLEPAC: Čovek nema baš ništa na...

KOGA ON PRAVI LUDIM? RUŽIĆ POSTAO SLEPAC: Čovek nema baš ništa na svoje ime, a negde zagubio petosobni stan!

SHARE

Da nije smešno bilo bi tužno Socijalista koji je doskora izigravao najvećeg opozicionara u imovinskoj karti koju je prijavio Agenciji naveo samo platu, ali ne i stan i automobil.

 

Ako je suditi po imovinskoj karti ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, onda je ovaj član Vlade, narodski rečeno – go ko pištolj! Naime, socijalista koji je doskora glumio najvećeg opozicionara, a koji je poznat i po raskalašnom životu i skupim satovima, sada poput kakvog beskućnika, izuzev plate, Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio skoro ništa – ni stan ni automobil!

 

FOTO: KURIR

Uvidom u Ružićevu imovinsku kartu jasno se vidi da je Agenciji prijavio samo ministarsku platu od 93.799 dinara, dok nepokretnu imovinu u zemlji i inostranstvu ne poseduje, kao ni prevozno sredstvo. S druge strane, u odeljku gde su naznačeni depoziti i štedni ulozi u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu – naveo je da ih ima.
Slavici najveća zarada

loading...

 

Inače, u vreme dok je bio ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije, 2013. godine, Ružić je Agenciji prijavio i petosoban stan od 196,28 kvadratnih metara, kao i jednu garažu, ali danas od ovih nepokretnosti nema ni traga.

 

Ukoliko se baci pogled na imovinske karte ostalih ministara, onda nema sumnje da su i Vladan Vukosavljević, Branislav Nedimović i Rasim Ljajić, poput Ružića, bez krova nad glavom, jer ni oni nisu prijavili ništa od nepokretnosti.

Kad je reč o visini plata, najveća primanja ima ministarka bez portfelja zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, kojoj svakog meseca uredno na račun legne 238.989 dinara, dok, s druge strane, Zorana Mihajlović i Nenad Popović ne primaju platu iz državne kase.

 

„Najbogatijom“ imovinskom kartom svakako se može pohvaliti Nenad Popović, koji u svom vlasništvu ima više stanova, garaža, na desetine ari zemljišta, ali i brze dvotočkaše, četvorotočkaše, pa i plovila na reci. On je stopostotni vlasnik i više firmi, dok u mnogima ima i vlasnički udeo.
Puni ko brod

 

Po brojnosti nepokretne imovine njega u stopu prate još i Brnabićeva, Vujović, Udovičić, Nela Kuburović, Mladen Šarčević i Zoran Đorđević, kojima ne manjka stanova, kuća, okućnica i placeva.

 

Al‘ ih zato vozikaju službenim kolima

Pola Vlade nema automobil
Iako aktuelna vlada broji 22 člana, tek je polovina ministara prijavila da ima neku vrstu prevoznog sredstva. Među onima koji su prijavili da poseduju kola je premijerka Ana Brnabić, ali i Zorana Mihajlović, Dušan Vujović, Goran Knežević, Branislav Nedimović, Goran Trivan, Nenad Popović, Zoran Đorđević, Vanja Udovičić, Milan Krkobabić i Slavica Đukić Dejanović.

Srce da prepukne

Milan Krkobabić i ZlatiborLončar imaju najmanju platu
Kad je reč o najnižoj plati, identična primanja imaju dvojica ministara – Milan Krkobabić i Zlatibor Lončar, koji mesečno inkasiraju po 88.000 dinara. Krkobabiću je to ministarska plata, dok je Lončaru to plata hirurga s obzirom na to da je zaposlen u Kliničkom centru Srbije.

 

Pravi se naivan
Sve dostavljam Agenciji

 

Na pitanje Kurira da li ima neke nepokretnosti koje se vode na njegovo ime i zbog čega je prijavio samo platu, Ružić je, bez daljeg pojašnjenja, odgovorio:

– Sve informacije dostavljam Agenciji za borbu protiv korupcije, u skladu sa zakonom.

Nemanja Nenadić

Imovinu mogu i da sakriju
Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija kaže da se pitanjem prijavljivanja imovine onih koji vrše javne funkcije bavi Agencija za borbu protiv korupcije.
– Međutim, treba imati na umu da su i oni trenutno ograničeni u tom poslu jer za proveru podataka moraju da traže saradnju drugih državnih organa. A pored toga, zakon ima i neke odredbe koje omogućavaju da se imovina sakrije, a da to ne bude primetno jer ne postoji dužnost prijavljivanja keša, na primer – reči su Nenadića.

Izvor: kurir

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here