Home POLITIKA Vučić: Kada Janković želi da pregovaramo o predaji vlasti – večeras ili...

Vučić: Kada Janković želi da pregovaramo o predaji vlasti – večeras ili malo pre

SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vladičinom Hanu da predstavnci opozicije u Srbiji nikada neće doći na vlast i da narod nikada neće za njih glasati, nastupali oni na izborima zajedno ili ne.

Upitan o prestanku saradnje Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana Vučić je novinarima u Vladičinom Hanu rekao da ga ne interesuju njihovi sukobi i da je za osvajanje poverenja građana potreban rad i rezultati, da je to ono što on i sadašnja koalicija imaju, ali ne i predstavnici opozicije.

“Ponavljam vam neće oni da vladaju, neće narod nikada imati poverenje u njih. Ja ću sam kada odem ostaviti i predložiti drugog ko će ih pobedi i nastaviti da vlada u interesu građana”, rekao je Vučić.

Govoreći o navodima Saše Jankovića da će sa Vučićem pregovarati samo o mirnoj predaji vlasti on je uz osmeh pitao kada želi Janković da to obave – “hoće li večeras ili malo pre”.

Vučić je potom rekao da nije čuo da se narod negde izjašnjavao o tome da treba da napusti vlast i da je siguran da ni ambasada, ni ulice neće odlučivati o tome već građani na izborima.

loading...

“Ljudi u Srbiji su ti koji biraju vlast. Oni znaju kako da izaberu i biraju one koje imaju rezultate, a ne oni koje mrze. Biraju one koji se hrabro bore za budućnost dece. Njihov san je kako će da sede u fotelji, a moj san su putevi i pruge. Različite snove sanjamo”, rekao je Vučić i istakao da je sve političke bitke dobio na najubedljiviji način.

Promena Ustava neće biti bez širokog društvenog konsenzusa

Vučić je naveo da promena Ustava neće biti bez širokog društvenog konsenzusa.

“U ustavne promene ćemo ući ako budemo imali široki konsenzus. Ili ćemo imati društveni konsenzus, ili nećemo ići u to. Ja mislim da je naše društvo sazrelo”, rekao je Vučić novinarima u Vladičinom Hanu.

On je dodao da je zadovoljan što se dijalog vodi, da je čuo različite ideje, da mu se neke sviđaju, a neke ne.

“Uvek smo spremni da razgovaramo o Ustavu”, rekao je Vučić.

Upitan o tome što su SAD, Velika Britanija i Francuska tražili smanjenje misije Unmik na Kosovu, Vučić je rekao da su te države to tražile u nekoliko navrata, ali da Srbija po tom pitanju ima pomoć Kine i Rusije.

“Mi verujemo u objektivnost i statusnu neutralnost Ujedinjenih nacija. Neće nam ništa pasti s neba, ali borićemo se i čuvaćemo naše interese”, rekao je Vučić.

Pokret slobodnih građanja Saše Jankovića ranije saopštio je da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je, kako navode, predsednik te stranke Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

DS je potom saopštila da nema nameru da vodi debatu u medijima ni sa bilo kim iz opozicije, kao ni sa Jankovićem.

Izvor: Beta,Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here